Het is bijna zover: vanaf Chrome 68, dat in juli 2018 verschijnt, markeert Google’s browser sites die niet via HTTPS te benaderen zijn als ‘onveilig’. Volgens Google is een HTTPS-verbinding de nieuwe standaard en oefent daarom druk uit door websites zonder SSL als onveilig te markeren.
Bij VDX Internet Services moedigen wij u aan op tijd klaar te zijn voor deze impactvolle verandering zodat u niet wordt benadeeld. Menig internetbezoeker zal ervoor kiezen uw website te verlaten bij een onveilige verbinding. Bovendien wilt u zelf ongetwijfeld ook graag zeker zijn dat uw verbinding veilig is. We zijn immers allemaal gebaat bij een veiliger internet.
DE GROENE ‘SECURE’ MELDING KOMT TE VERVALLEN
Al sinds 2017 toont Chrome een groene ‘Secure’ melding bij alle websites met een HTTPS verbinding. Google heeft aangekondigd dat deze groene melding niet meer zichtbaar zal zijn vanaf september 2018, met uitzondering van Uitgebreide Validatie certificaten. Alleen deze certificaten zullen dan nog een positieve indicator tonen. De reden hiervoor is dat veel malafide websites en niet gevalideerde website eigenaren misbruik maken van het vertrouwen dat deze groene indicator geeft.
STUDIO182 HELPT U GRAAG
Gelukkig is een SSL-certificaat zo geregeld bij ons. De installatie van een SSL-certificaat is veelal standaard in de meeste van onze hosting pakketten.  Natuurlijk zijn er ook andere SSL-certificaten met verschillende vormen van validatie, afhankelijk van de mate van betrouwbaarheid dat u wenst uit te stralen. Deze verschillen hebben we voor u op een rijtje gezet: studio182.nl/ssl-certificaat
× Hoe kan ik je helpen?