Vandaag lanceert Mollie cadeaukaarten als nieuwe betaalmethode. Nadat u een overeenkomst heeft gesloten met de aangesloten cadeaukaartmerken, kunt u direct online cadeaukaartbetalingen ontvangen.

Ze ondersteunen momenteel de zes meestgebruikte Nederlandse cadeaukaartmerken:

  •    fashioncheque
  •    Nationale EntertainmentCard
  •    Podium Cadeaukaart
  •    VVV Giftcard
  •    Webshop Giftcard
  •    YourGift.

Wanneer u een overeenkomst heeft gesloten, bent u een retailer van de betreffende cadeaukaart. Daarna kunt u starten met het integreren van de kaart (of kaarten) als betaalmethode. Dit doet u door in uw Dashboard op te geven welke cadeaukaarten u wilt aanbieden.

Door simpelweg een knop bij de betreffende cadeaukaart om te zetten in het Dashboard, stelt u uw klanten in staat om met de cadeaukaart af te rekenen. Het omzetten van de knop kunt u voor elke aangesloten cadeaukaart doen – er is dus geen aparte integratie nodig voor de verschillende cadeaukaarten.

Wanneer uw klant een aankoop betaalt met één of meerdere cadeaukaarten, voeren ze het kaartnummer in en, indien nodig, de pincode van de kaart. Cadeaukaarten kunnen gebruikt worden om de volledige betaling af te ronden, of om een deel ervan te betalen. In het laatste geval kan het restbedrag betaald worden met zowel nog een cadeaukaart of één van de andere (geactiveerde) betaalmethoden.

De merken verzorgen de uitbetalingen van de cadeaukaarten. Mocht de betaling afgerond worden met een reguliere betaalmethode, dan betaalt Mollie deze tegoeden uit zoals gebruikelijk.

Zoals u van Mollie gewend bent, betaalt u alleen voor geslaagde transacties. De kosten voor een geslaagde cadeaukaarttransactie bedragen 0,25 EUR.

Het accepteren van cadeaukaarten als betaalmethode heeft veel voordelen. In 2014 draaide de Nederlandse cadeaukaartindustrie een omzet van 2 miljard EUR. In 2015 heeft de VVV een studie gepubliceerd waaruit naar voren kwam dat 41% van de consumenten bij het verzilveren van een cadeaukaart, meer besteedt dan de bonwaarde.

Start vandaag nog met het accepteren van cadeaukaarten. Op supportpagina’s van Mollie vindt u uitgebreide informatie over cadeaukaarten.

Voor meer informatie over giftcards, klik hier.

En voor aanmeldinstructies, klik hier.

× Hoe kan ik je helpen?