Vanaf vandaag kunnen de meer dan 25.000 bij Sisow aangesloten webwinkels bunq als betaaloptie aanbieden. bunq is daarmee de eerste Nederlandse bank die een zelfstandige betaalvorm introduceert.

Door samen te werken met Sisow kunnen bunq-gebruikers bestellingen direct in de app afrekenen, zonder tussenkomst van iDEAL. De betaling is meteen zichtbaar in de bunq-app. Kosten voor gezamenlijke cadeaus kunnen meteen gesplit en verrekend worden met vrienden, familie en collega’s. Gedoe met TAN-codes, e-dentifiers en wachtwoorden zijn ook verleden tijd. Het enige wat een klant nodig heeft om af te rekenen is bunq!

Innovatieve betaalmethodes zijn noodzakelijk voor merchants

Ruud Bakens, CEO en Founder van Sisow: “Steeds meer consumenten shoppen online. Dat maakt het aanbieden van snelle en veilige betaalmethodes voor webwinkels belangrijk. Het was al mogelijk om via iDEAL met bunq te betalen, maar met deze samenwerking introduceren we een geheel nieuwe en zelfstandige betaalmethode. De directe koppeling tussen Sisow en bunq biedt webwinkels een innovatief alternatief voor iDEAL betalingen. Daar zijn we trots op. We denken dat andere Payment Service Providers ons voorbeeld op korte termijn gaan volgen.”

Sinds september voert bunq samen met bioscoopketen Pathé een succesvolle pilot, waarin de nieuwe betaalmethode uitgebreid is getest en geperfectioneerd. De pilot met Pathé laat zien dat er behoefte is aan een nieuwe manier van online betalen. Consumenten shoppen niet alleen meer online, ze shoppen ook steeds meer via hun smartphone. Dat vraagt om nieuwe functionaliteiten bij banken en webwinkels. Ali Niknam, CEO en Founder van bunq: “Onze nieuwe betaalvorm is gericht op de toekomst. Het maakt het bestellen van een bioscoopkaartje via je smartphone net zo makkelijk en leuk als naar de film gaan! Omdat we het betaalsysteem zelf ontworpen hebben kunnen we het precies vormgeven naar de wensen van onze gebruikers. De samenwerking met de merchants van Sisow is dan ook een belangrijke stap voor bunq.”

Hoe werkt het?

Voor u als merchant verandert er weinig aan het betaalproces. Wanneer de klant de aankoop wil starten selecteert hij of zij bunq als betaalmethode. Bij website-betalingen kan de klant een QR-code scannen op het scherm. De koppeling tussen Sisow en bunq genereert deze QR-code automatisch. Bij aankopen via mobiel ontvangt de klant direct een betaalverzoek in de bunq-app. De klant selecteert de bunq-rekening waarmee hij of zij wil betalen en accepteert het betaalverzoek. Afhankelijk van de Sisow betaalmodule die u als merchant gebruikt zijn bunq betalingen direct mogelijk of kan bunq als betaalmethode worden geselecteerd.

Over bunq

bunq is de eerste mobile only bank van Nederland. bunq gelooft dat bankieren zo veel makkelijker en beter kan. De controle over geld moet weer toegankelijk en leuk worden. Maak het over in 1 seconde. Deel het met je vrienden na een etentje, of maak een potje voor je volgende reis. Samen kunnen we een bank bouwen die het leven vergemakkelijkt. Voor meer informatie: bunq.com

× Hoe kan ik je helpen?