Gutenberg 13.3 introduceert experimenteel inhoudsopgave blok

Nog geen 3 dagen na de release van WordPress 6.0 “Arturo” werd Gutenberg 13.3 uitgerold. Deze update van de Gutenberg plugin introduceert onder andere een experimenteel inhoudsopgave blok toegevoegd, waar we hieronder iets meer over zullen vertellen.

Experimenteel inhoudsopgave blok
Het nieuwe inhoudsopgave blok is perfect voor zogeheten long form content (zoals online tutorials) die van meerdere koppen is voorzien. Het blok is in staat om automatisch Koppen (Heading) blokken binnen de content te detecteren, en geeft deze vervolgens weer met anchor links. Wanneer een gebruiker op een van deze links klikt, springt hij automatisch naar de desbetreffende sectie van de content.

Indien het bericht of de pagina geen koppen bevat, dan wordt er een melding weergegeven waarin je het verzoek krijgt om Koppen blokken toe te voegen zodat de inhoudsopgave kan worden weergegeven.  

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-13-3/

0 studio182gouda

Gutenberg 13.3 introduceert experimenteel inhoudsopgave blok Nog geen 3 dagen na de release van WordPress 6.0 “Arturo” werd Gutenberg 13.3 uitgerold. Deze update van de Gutenberg plugin introduceert onder andere een experimenteel inhoudsopgave blok toegevoegd, waar we hieronder iets meer over zullen vertellen. Experimenteel inhoudsopgave blok Het nieuwe inhoudsopgave blok is perfect voor zogeheten long form content (zoals online tutorials) die van meerdere koppen is voorzien. Het blok is in staat om automatisch Koppen (Heading) blokken binnen de content te detecteren, en geeft deze vervolgens weer met anchor links. Wanneer een gebruiker op een van deze links klikt, springt hij automatisch naar de desbetreffende sectie van de content. Indien het bericht of de pagina geen koppen bevat, dan wordt er een melding weergegeven waarin je het verzoek krijgt om Koppen blokken toe te voegen zodat de inhoudsopgave kan worden weergegeven.   Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-13-3/

WordPress 6.0 “Arturo” is nu beschikbaar

WordPress 6.0 “Arturo” is sinds 24 mei beschikbaar. Deze grote WordPress update werd vernoemd naar Arturo O’Farrill, een Amerikaanse (in Mexico geboren) muzikant die het meest bekend is om zijn bijdragen aan de Latin jazz. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen en nieuwe features van deze release:

Wat is er nieuw in WordPress 6.0 “Arturo”?
- Blokken op slot zetten
- Meerdere blokken tegelijk selecteren
- Verbeterde lijstweergave
- Nieuwe blokken
- FSE: meer templates en blokpatronen

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-6-0-arturo/

0 studio182gouda

WordPress 6.0 “Arturo” is nu beschikbaar WordPress 6.0 “Arturo” is sinds 24 mei beschikbaar. Deze grote WordPress update werd vernoemd naar Arturo O’Farrill, een Amerikaanse (in Mexico geboren) muzikant die het meest bekend is om zijn bijdragen aan de Latin jazz. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen en nieuwe features van deze release: Wat is er nieuw in WordPress 6.0 “Arturo”? - Blokken op slot zetten - Meerdere blokken tegelijk selecteren - Verbeterde lijstweergave - Nieuwe blokken - FSE: meer templates en blokpatronen Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-6-0-arturo/

Helft van in 2021 besmette WordPress sites was niet up-to-date

Ongeveer de helft van de WordPress websites die in 2021 met malware geïnfecteerd of op een andere manier door aanvallers werden overgenomen, was niet up-to-date. Dat blijkt uit een onderzoek van het security bedrijf Sucuri, waarbij 132 miljoen scans en 47.000 opgeschoonde websites werden meegenomen.

Helft aangevallen WordPress sites niet up-to-date
De helft van de WordPress websites die vorig jaar met security problemen kampte, draaide op een verouderde WordPress versie (dit was in 2019 ook al zo). In de meeste gevallen werd de veiligheid echter gecompromitteerd via kwetsbaarheden in verouderde en onveilige WordPress plugins en thema’s.  

Uit het onderzoek blijkt wel dat het WordPress gebruikers zijn die hun websites het beste up-to-date houden. Er werd namelijk ook gekeken naar andere platformen. Bij onder andere Typo3, vBulletin en Prestashop was een veel groter percentage van de sites die besmet waren geraakt destijds niet geüpdatet.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. 
Bron: https://www.wphandleiding.nl/helft-in-2021-besmette-wp-sites-niet-up-to-date/

0 studio182gouda

Helft van in 2021 besmette WordPress sites was niet up-to-date Ongeveer de helft van de WordPress websites die in 2021 met malware geïnfecteerd of op een andere manier door aanvallers werden overgenomen, was niet up-to-date. Dat blijkt uit een onderzoek van het security bedrijf Sucuri, waarbij 132 miljoen scans en 47.000 opgeschoonde websites werden meegenomen. Helft aangevallen WordPress sites niet up-to-date De helft van de WordPress websites die vorig jaar met security problemen kampte, draaide op een verouderde WordPress versie (dit was in 2019 ook al zo). In de meeste gevallen werd de veiligheid echter gecompromitteerd via kwetsbaarheden in verouderde en onveilige WordPress plugins en thema’s.   Uit het onderzoek blijkt wel dat het WordPress gebruikers zijn die hun websites het beste up-to-date houden. Er werd namelijk ook gekeken naar andere platformen. Bij onder andere Typo3, vBulletin en Prestashop was een veel groter percentage van de sites die besmet waren geraakt destijds niet geüpdatet. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/helft-in-2021-besmette-wp-sites-niet-up-to-date/

Gutenberg 13.2 bewaart gebruikersvoorkeuren in database

Gutenberg 13.2 is nu beschikbaar. Hoewel WordPress ontwikkelaars zich nu vooral focussen op de naderende release van WordPress 6.0, bevat deze update van de Gutenberg plugin toch een aantal noemenswaardige features.

Editor voorkeuren in de database
Het zal je ongetwijfeld weleens overkomen zijn: je opent de editor en ziet ineens het welkomstbericht staan, ondanks het feit dat je dat een jaar eerder al had weg geklikt. Of je hebt een nieuwe browser geïnstalleerd, waarna je al je instellingen (zoals het in- of uitschakelen van de fullscreen modus) weer helemaal opnieuw moet configureren. Dit soort problemen speelden al een tijdje en werden veroorzaakt door het feit dat WordPress gebruikersvoorkeuren in de browser bewaarde. Gutenberg 13.2 verhelpt dit probleem door deze gebruikersvoorkeuren nu als ‘user metadata’ in de database op te slaan.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-13-2/

0 studio182gouda

Gutenberg 13.2 bewaart gebruikersvoorkeuren in database Gutenberg 13.2 is nu beschikbaar. Hoewel WordPress ontwikkelaars zich nu vooral focussen op de naderende release van WordPress 6.0, bevat deze update van de Gutenberg plugin toch een aantal noemenswaardige features. Editor voorkeuren in de database Het zal je ongetwijfeld weleens overkomen zijn: je opent de editor en ziet ineens het welkomstbericht staan, ondanks het feit dat je dat een jaar eerder al had weg geklikt. Of je hebt een nieuwe browser geïnstalleerd, waarna je al je instellingen (zoals het in- of uitschakelen van de fullscreen modus) weer helemaal opnieuw moet configureren. Dit soort problemen speelden al een tijdje en werden veroorzaakt door het feit dat WordPress gebruikersvoorkeuren in de browser bewaarde. Gutenberg 13.2 verhelpt dit probleem door deze gebruikersvoorkeuren nu als ‘user metadata’ in de database op te slaan. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-13-2/

Gutenberg 13.1: weer veel verbeteringen en bug fixes

Gutenberg 13.1 is alweer een aantal dagen beschikbaar. Deze update van de Gutenberg plugin heeft introduceert niet zoveel nieuwe features als zijn voorganger, maar is vooral gefocust op verbeteringen en bug fixes. Hieronder lichten we de belangrijkste daarvan kort toe.

Gutenberg 13.0 introduceerde nieuwe BorderControl en BoxBorderControl componenten. Gutenberg 13.1 zorgt ervoor dat elk blok dat ondersteuning voor borders biedt, van deze nieuwe componenten gebruik maakt. Op die manier kun je de bovenste, onderste, linker en rechter randen definiëren. Individuele border instellingen kunnen overigens ook gedefinieerd worden in de theme.json bestanden.

Er zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd bij het bericht reacties blok. Zo maakt het nieuwe Berichttitel blok mooiere composities mogelijk, met name bij geneste reacties.

Gutenberg 12.4 introduceerde een sterk verbeterde toegankelijkheid, en ook Gutenberg 13.1 bevat meerdere verbeteringen op dit gebied van toegankelijkheid.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. 
Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-13-1/

0 studio182gouda

Gutenberg 13.1: weer veel verbeteringen en bug fixes Gutenberg 13.1 is alweer een aantal dagen beschikbaar. Deze update van de Gutenberg plugin heeft introduceert niet zoveel nieuwe features als zijn voorganger, maar is vooral gefocust op verbeteringen en bug fixes. Hieronder lichten we de belangrijkste daarvan kort toe. Gutenberg 13.0 introduceerde nieuwe BorderControl en BoxBorderControl componenten. Gutenberg 13.1 zorgt ervoor dat elk blok dat ondersteuning voor borders biedt, van deze nieuwe componenten gebruik maakt. Op die manier kun je de bovenste, onderste, linker en rechter randen definiëren. Individuele border instellingen kunnen overigens ook gedefinieerd worden in de theme.json bestanden. Er zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd bij het bericht reacties blok. Zo maakt het nieuwe Berichttitel blok mooiere composities mogelijk, met name bij geneste reacties. Gutenberg 12.4 introduceerde een sterk verbeterde toegankelijkheid, en ook Gutenberg 13.1 bevat meerdere verbeteringen op dit gebied van toegankelijkheid. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-13-1/

Wat te doen als je WordPress site er ineens vreemd uitziet in Google Search

Heb jij ook weleens meegemaakt dat je WordPress site er ineens vreemd uitziet in Google Search? In dit stuk leggen we uit waar dit aan kan liggen en hoe je het probleem kunt oplossen.

Hoe kan het dat mijn site er vreemd uitziet in Google Search?
Als je ontdekt dat de boel er ineens vreemd uitziet in Google Search, terwijl je site zelf in orde lijkt te zijn, dan is de kans groot dat je met een malware probleem geconfronteerd bent. Het is daarom een goed idee om jouw eigen WordPress site af en toe even te Googelen. Deze vormen van malware zijn namelijk heel sneaky; aan je site zelf is niets af te zien, ook niet in de backend. Maar in Google lijkt het ineens alsof je site door aliens is overgenomen. Problematisch, want zo loop je natuurlijk een hele hoop bezoekers (en conversies!) mis.

Wat moet ik doen bij een rare Google Search weergave?
Als je met een vreemde Google Search weergave van je site te maken krijgt, is het belangrijk om eerst een aantal belangrijke dingen te doen:
* Verander je WordPress wachtwoord.
* Log in op je dashboard en controleer of er geen verdachte (admin) gebruikers zijn toegevoegd die je niet kent.
* Maak een volledige backup van je website.
* Zorg dat de WordPress core, je thema en je plugins up-to-date zijn.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/wat-als-je-wordpress-site-er-vreemd-uitziet-in-google-search/

0 studio182gouda

Wat te doen als je WordPress site er ineens vreemd uitziet in Google Search Heb jij ook weleens meegemaakt dat je WordPress site er ineens vreemd uitziet in Google Search? In dit stuk leggen we uit waar dit aan kan liggen en hoe je het probleem kunt oplossen. Hoe kan het dat mijn site er vreemd uitziet in Google Search? Als je ontdekt dat de boel er ineens vreemd uitziet in Google Search, terwijl je site zelf in orde lijkt te zijn, dan is de kans groot dat je met een malware probleem geconfronteerd bent. Het is daarom een goed idee om jouw eigen WordPress site af en toe even te Googelen. Deze vormen van malware zijn namelijk heel sneaky; aan je site zelf is niets af te zien, ook niet in de backend. Maar in Google lijkt het ineens alsof je site door aliens is overgenomen. Problematisch, want zo loop je natuurlijk een hele hoop bezoekers (en conversies!) mis. Wat moet ik doen bij een rare Google Search weergave? Als je met een vreemde Google Search weergave van je site te maken krijgt, is het belangrijk om eerst een aantal belangrijke dingen te doen: * Verander je WordPress wachtwoord. * Log in op je dashboard en controleer of er geen verdachte (admin) gebruikers zijn toegevoegd die je niet kent. * Maak een volledige backup van je website. * Zorg dat de WordPress core, je thema en je plugins up-to-date zijn. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/wat-als-je-wordpress-site-er-vreemd-uitziet-in-google-search/

De 3 beste WordPress firewall plugins (2022)

#1. Wordfence
Als je (nog) geen budget hebt voor een premium WordPress firewall plugin, dan is de gratis plugin van Wordfence een aanrader. 

#2. Sucuri
Sucuri heeft wel een gratis plugin, maar om gebruik te kunnen maken van de cloud-based WAF moet je de premium versie hebben.

#3. Cloudflare
Ook voor Cloudflare geldt dat er een gratis plugin beschikbaar is, maar dat je een premium abonnement nodig hebt als je van de firewall gebruik wilt maken.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-firewall-plugins/

0 studio182gouda

De 3 beste WordPress firewall plugins (2022) #1. Wordfence Als je (nog) geen budget hebt voor een premium WordPress firewall plugin, dan is de gratis plugin van Wordfence een aanrader. #2. Sucuri Sucuri heeft wel een gratis plugin, maar om gebruik te kunnen maken van de cloud-based WAF moet je de premium versie hebben. #3. Cloudflare Ook voor Cloudflare geldt dat er een gratis plugin beschikbaar is, maar dat je een premium abonnement nodig hebt als je van de firewall gebruik wilt maken. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-firewall-plugins/

10 Lorem Ipsum generators voor leuke dummy tekst

Wie geregeld WordPress websites bouwt, weet dat de tekstuele content in veel gevallen pas in een later stadium wordt aangeleverd. Daarom maken webdesigners vaak gebruik van dummy tekst als placeholder, die dan later door de juiste tekst wordt vervangen. Je kunt natuurlijk de standaard Lorem Ipsum tekst kopiëren en plakken. Maar waarom zou je als je ook grappige dummy tekst kunt plaatsen? Wij hebben de leukste Lorem Ipsum generators voor je op een rijtje gezet!

De leukste Lorem Ipsum generators van 2022
#1. Pommy Ipsum 
#2. Heisenberg Ipsum
#3. Samuel L. Ipsum
#4. Pirate Ipsum
#5. Gangsta Lorem Ipsum
#6. Cat Ipsum
#7. DeLorean Ipsum
#8. Zombie Ipsum
#9. Hipster Ipsum
#10. Pokem Ipsum

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/lorem-ipsum-generators/#more-21855

0 studio182gouda

10 Lorem Ipsum generators voor leuke dummy tekst Wie geregeld WordPress websites bouwt, weet dat de tekstuele content in veel gevallen pas in een later stadium wordt aangeleverd. Daarom maken webdesigners vaak gebruik van dummy tekst als placeholder, die dan later door de juiste tekst wordt vervangen. Je kunt natuurlijk de standaard Lorem Ipsum tekst kopiëren en plakken. Maar waarom zou je als je ook grappige dummy tekst kunt plaatsen? Wij hebben de leukste Lorem Ipsum generators voor je op een rijtje gezet! De leukste Lorem Ipsum generators van 2022 #1. Pommy Ipsum #2. Heisenberg Ipsum #3. Samuel L. Ipsum #4. Pirate Ipsum #5. Gangsta Lorem Ipsum #6. Cat Ipsum #7. DeLorean Ipsum #8. Zombie Ipsum #9. Hipster Ipsum #10. Pokem Ipsum Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/lorem-ipsum-generators/#more-21855

Zo zet je je WooCommerce shop op pauze

Zelfs wanneer je gebruik maakt van oplossingen om je WooCommerce shop onderweg te beheren, kan het voorkomen dat je je WooCommerce shop op pauze wilt zetten. Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat en graag even offline wilt zijn, of omdat je wegens persoonlijke omstandigheden even geen tijd hebt om bestellingen te verwerken. In dit blogartikel leggen we uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoe kan ik het beste mijn WooCommerce shop op pauze zetten?
Een van de betere oplossingen om je WooCommerce shop op pauze te zetten is de Woo Store Vacation extensie. Deze gratis plugin, die beschikbaar is via WordPress.org, zorgt ervoor dat je webshop, inclusief je producten, gewoon zichtbaar blijven tijdens je afwezigheid. Op die manier wordt je ranking in zoekmachines niet beïnvloed en kunnen bezoekers nog steeds je assortiment bekijken. Het voorkomt tevens 404 foutmeldingen wanneer bezoekers op een externe advertentie klikken die naar je site doorverwijst, of wanneer ze via een andere website in jouw webshop terecht komen. Het winkelwagentje en het checkout proces worden uitgeschakeld, zodat er geen transacties plaats kunnen vinden. Je kunt dit handmatig inschakelen en uitschakelen, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat kun je het ook automatiseren door vooraf ook de begin- en einddatum in te plannen. Daarnaast biedt Woo Store Vacation nog allerlei andere handige features. Hierbij kun je denken aan een melding die op alle pagina’s van je webshop wordt weergegeven en je bezoekers op de hoogte stelt van je tijdelijke afwezigheid. Als je weet wanneer je weer terug bent, is het raadzaam om dit te communiceren.

Heb je behoefte aan meer flexibiliteit? Dan kun je de premium versie van Woo Store Vacation overwegen. Hiermee is het mogelijk om een specifieke gebruikersgroep (zoals ingelogde gebruikers) wél nog bestellingen te laten plaatsen. Of je kunt de verkoop van specifieke producten, zoals digitale downloads, wel door laten gaan.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/woocommerce-shop-op-pauze-zetten/

0 studio182gouda

Zo zet je je WooCommerce shop op pauze Zelfs wanneer je gebruik maakt van oplossingen om je WooCommerce shop onderweg te beheren, kan het voorkomen dat je je WooCommerce shop op pauze wilt zetten. Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat en graag even offline wilt zijn, of omdat je wegens persoonlijke omstandigheden even geen tijd hebt om bestellingen te verwerken. In dit blogartikel leggen we uit hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hoe kan ik het beste mijn WooCommerce shop op pauze zetten? Een van de betere oplossingen om je WooCommerce shop op pauze te zetten is de Woo Store Vacation extensie. Deze gratis plugin, die beschikbaar is via WordPress.org, zorgt ervoor dat je webshop, inclusief je producten, gewoon zichtbaar blijven tijdens je afwezigheid. Op die manier wordt je ranking in zoekmachines niet beïnvloed en kunnen bezoekers nog steeds je assortiment bekijken. Het voorkomt tevens 404 foutmeldingen wanneer bezoekers op een externe advertentie klikken die naar je site doorverwijst, of wanneer ze via een andere website in jouw webshop terecht komen. Het winkelwagentje en het checkout proces worden uitgeschakeld, zodat er geen transacties plaats kunnen vinden. Je kunt dit handmatig inschakelen en uitschakelen, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat kun je het ook automatiseren door vooraf ook de begin- en einddatum in te plannen. Daarnaast biedt Woo Store Vacation nog allerlei andere handige features. Hierbij kun je denken aan een melding die op alle pagina’s van je webshop wordt weergegeven en je bezoekers op de hoogte stelt van je tijdelijke afwezigheid. Als je weet wanneer je weer terug bent, is het raadzaam om dit te communiceren. Heb je behoefte aan meer flexibiliteit? Dan kun je de premium versie van Woo Store Vacation overwegen. Hiermee is het mogelijk om een specifieke gebruikersgroep (zoals ingelogde gebruikers) wél nog bestellingen te laten plaatsen. Of je kunt de verkoop van specifieke producten, zoals digitale downloads, wel door laten gaan. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/woocommerce-shop-op-pauze-zetten/

Miljoenen WordPress-sites kwetsbaar door lek in plugin

De populaire WordPress-plugin Elementor blijkt een kwetsbaarheid te bevatten. Via het beveiligingsprobleem kunnen kwaadwillenden op afstand code uitvoeren en zo toegang verkrijgen tot websites. Dit stelt hen in staat de controle over getroffen WordPress-sites volledig over te nemen. 

Beveiligingsonderzoekers van Plugin Vulnerabilities melden dat het beveiligingsprobleem in versie 3.6.0 van Elementor zit. Het probleem wordt veroorzaakt door het ontbreken van een belangrijke toegangscontrole in een van de bestanden van de plugin. Deze controle wordt normaliter uitgevoerd bij ieder verzoek, ook indien gebruikers niet zijn ingelogd op WordPress. Doordat de check niet wordt uitgevoerd, kunnen kwaadwillenden toegang verkrijgen tot de plugin.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://dutchitchannel.nl/695871/lek-in-plugin-maakt-miljoenen-wordpress-sites-kwetsbaar.html

0 studio182gouda

Miljoenen WordPress-sites kwetsbaar door lek in plugin De populaire WordPress-plugin Elementor blijkt een kwetsbaarheid te bevatten. Via het beveiligingsprobleem kunnen kwaadwillenden op afstand code uitvoeren en zo toegang verkrijgen tot websites. Dit stelt hen in staat de controle over getroffen WordPress-sites volledig over te nemen. 

Beveiligingsonderzoekers van Plugin Vulnerabilities melden dat het beveiligingsprobleem in versie 3.6.0 van Elementor zit. Het probleem wordt veroorzaakt door het ontbreken van een belangrijke toegangscontrole in een van de bestanden van de plugin. Deze controle wordt normaliter uitgevoerd bij ieder verzoek, ook indien gebruikers niet zijn ingelogd op WordPress. Doordat de check niet wordt uitgevoerd, kunnen kwaadwillenden toegang verkrijgen tot de plugin. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://dutchitchannel.nl/695871/lek-in-plugin-maakt-miljoenen-wordpress-sites-kwetsbaar.html

Performance Lab plugin

Een jaar na de release van Jetpack Boost, een plugin die speciaal werd ontwikkeld om de performance van WordPress sites te verbeteren, heeft WordPress de Performance Lab plugin aangekondigd. Deze nieuwe plugin werd ontwikkeld door het WordPress Performance Team, dat in november 2021 werd opgericht om performance verbeteringen binnen de WordPress core te coördineren. Het team, dat bestaat uit core ontwikkelaars en een aantal teamleden van Google en YOAST, wil gebruikers de mogelijkheid bieden om verbeteringen door te voeren nog voordat ze in de WordPress core worden geïmplementeerd. Op die manier kunnen ze hun feedback gebruiken om potentiele problemen te verhelpen voordat ze daadwerkelijk in de core terecht komen.

Over de Performance Lab plugin
De Performance Lab plugin biedt toegang tot in ontwikkeling zijnde verbeteringen die gericht zijn op snelheidsoptimalisatie, alsmede features voor het diagnosticeren van problemen die websites trager maken. De plugin is modulair, wat betekent dat je zelf kunt kiezen welke features je wel en niet op je site wilt gebruiken.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/performance-lab-plugin/

0 studio182gouda

Performance Lab plugin Een jaar na de release van Jetpack Boost, een plugin die speciaal werd ontwikkeld om de performance van WordPress sites te verbeteren, heeft WordPress de Performance Lab plugin aangekondigd. Deze nieuwe plugin werd ontwikkeld door het WordPress Performance Team, dat in november 2021 werd opgericht om performance verbeteringen binnen de WordPress core te coördineren. Het team, dat bestaat uit core ontwikkelaars en een aantal teamleden van Google en YOAST, wil gebruikers de mogelijkheid bieden om verbeteringen door te voeren nog voordat ze in de WordPress core worden geïmplementeerd. Op die manier kunnen ze hun feedback gebruiken om potentiele problemen te verhelpen voordat ze daadwerkelijk in de core terecht komen. Over de Performance Lab plugin De Performance Lab plugin biedt toegang tot in ontwikkeling zijnde verbeteringen die gericht zijn op snelheidsoptimalisatie, alsmede features voor het diagnosticeren van problemen die websites trager maken. De plugin is modulair, wat betekent dat je zelf kunt kiezen welke features je wel en niet op je site wilt gebruiken. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/performance-lab-plugin/

WordPress 5.9.3 onderhoudsupdate

WordPress 5.9.3 is nu beschikbaar om te downloaden. In deze short-cycle release, oftewel beveiligings- en onderhoudsupdate, zijn geen nieuwe features toegevoegd, maar wel belangrijke bug fixes. We raden daarom alle gebruikers aan om hun WordPress websites zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie.

Over deze onderhoudsupdate
WordPress 5.9.3 bevat 9 bug fixes voor de WordPress core, plus 10 bug fixes voor de blok editor. Onder andere de volgende kwesties zijn verholpen:
* De verdwijnende achtergrond in het Tabellen blok
* De foutmelding bij het verwijderen van stijl-instellingen
* get_post_galleries() haalde niet alleen fotogalerijen op, maar ook andere mediabestanden
* Responsiveness problemen in het Afbeelding blok

Voor meer informatie kunt u naar de website.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-5-9-3/

0 studio182gouda

WordPress 5.9.3 onderhoudsupdate WordPress 5.9.3 is nu beschikbaar om te downloaden. In deze short-cycle release, oftewel beveiligings- en onderhoudsupdate, zijn geen nieuwe features toegevoegd, maar wel belangrijke bug fixes. We raden daarom alle gebruikers aan om hun WordPress websites zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie. Over deze onderhoudsupdate WordPress 5.9.3 bevat 9 bug fixes voor de WordPress core, plus 10 bug fixes voor de blok editor. Onder andere de volgende kwesties zijn verholpen: * De verdwijnende achtergrond in het Tabellen blok * De foutmelding bij het verwijderen van stijl-instellingen * get_post_galleries() haalde niet alleen fotogalerijen op, maar ook andere mediabestanden * Responsiveness problemen in het Afbeelding blok Voor meer informatie kunt u naar de website. Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-5-9-3/

Bezoekers laten registreren op je WordPress website

Wil je je bezoekers de mogelijkheid bieden om reacties achter te laten op blogberichten of andere acties uit te voeren op je site? Hier leggen we uit hoe je zorgt dat je bezoekers zich kunnen registreren op je WordPress website.

Registreren op je WordPress website inschakelen
WordPress beschikt over een ingebouwde functionaliteit voor het beheren van gebruikersregistraties. Bij elke nieuwe WordPress installatie staat deze standaard uitgeschakeld, dus moet je deze eerst inschakelen:
* Log in op je WordPress dashboard en navigeer naar Instellingen > Algemeen.
* Scroll naar ‘Lidmaatschap’ en vink de optie ‘Iedereen kan registreren’ aan.
De standaard gebruikersrol is Abonnee. Dit is de rol die automatisch wordt toegewezen aan elke nieuwe gebruiker die zich op je website registreert.
* Via het dropdown menu kun je ook een andere gebruikersrol selecteren. Maar let op: stel deze nooit in op ‘Beheerder’! Dan is het namelijk heel makkelijk voor een nieuwe gebruiker om misbruik te maken van zijn of haar rechten, je website over te nemen en jou buiten te sluiten.
* Scroll omlaag en klik op Wijzigingen opslaan.
Je WordPress website is nu open voor gebruikersregistraties. Als je uitlogt en naar je WordPress loginpagina gaat, zie de optie om als een nieuwe gebruiker te registreren.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/registreren-op-je-wordpress-website-inschakelen/

0 studio182gouda

Bezoekers laten registreren op je WordPress website Wil je je bezoekers de mogelijkheid bieden om reacties achter te laten op blogberichten of andere acties uit te voeren op je site? Hier leggen we uit hoe je zorgt dat je bezoekers zich kunnen registreren op je WordPress website. Registreren op je WordPress website inschakelen WordPress beschikt over een ingebouwde functionaliteit voor het beheren van gebruikersregistraties. Bij elke nieuwe WordPress installatie staat deze standaard uitgeschakeld, dus moet je deze eerst inschakelen: * Log in op je WordPress dashboard en navigeer naar Instellingen > Algemeen. * Scroll naar ‘Lidmaatschap’ en vink de optie ‘Iedereen kan registreren’ aan. De standaard gebruikersrol is Abonnee. Dit is de rol die automatisch wordt toegewezen aan elke nieuwe gebruiker die zich op je website registreert. * Via het dropdown menu kun je ook een andere gebruikersrol selecteren. Maar let op: stel deze nooit in op ‘Beheerder’! Dan is het namelijk heel makkelijk voor een nieuwe gebruiker om misbruik te maken van zijn of haar rechten, je website over te nemen en jou buiten te sluiten. * Scroll omlaag en klik op Wijzigingen opslaan. Je WordPress website is nu open voor gebruikersregistraties. Als je uitlogt en naar je WordPress loginpagina gaat, zie de optie om als een nieuwe gebruiker te registreren. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/registreren-op-je-wordpress-website-inschakelen/

📝📚 Workshops Webdesign voor de jeugd in Bibliotheek Helmond

Stap voor stap maak je jouw eigen site of blog in Wix bij de Expeditie Webdesign in het TechLab in Bibliotheek Helmond.

Tijdens vier workshops op donderdagmiddag voor de jeugd van 9 tot en met 14 jaar maak je een eigen website of blog. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website.

En weet je wat het leuke is? Na de Expeditie kun je thuis verder met het vullen en bijwerken van je website.  Voor deze TechLab Expeditie is het belangrijk dat de deelnemers al wat basisvaardigheden hebben en kunnen werken met een computer. Daarnaast werken ze veel met tekst, dus lezen en typen is een pre.

De data voor de vier workshops zijn: donderdag 31 maart, 7, 14 en 21 april. De deelname voor de totale Expeditie is € 20.

Info en vooraf aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

0 studio182gouda

📝📚 Workshops Webdesign voor de jeugd in Bibliotheek Helmond Stap voor stap maak je jouw eigen site of blog in Wix bij de Expeditie Webdesign in het TechLab in Bibliotheek Helmond. Tijdens vier workshops op donderdagmiddag voor de jeugd van 9 tot en met 14 jaar maak je een eigen website of blog. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het maken van een website. En weet je wat het leuke is? Na de Expeditie kun je thuis verder met het vullen en bijwerken van je website.  Voor deze TechLab Expeditie is het belangrijk dat de deelnemers al wat basisvaardigheden hebben en kunnen werken met een computer. Daarnaast werken ze veel met tekst, dus lezen en typen is een pre. De data voor de vier workshops zijn: donderdag 31 maart, 7, 14 en 21 april. De deelname voor de totale Expeditie is € 20. Info en vooraf aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Shoppers 🛍 kunnen binnenkort berichten sturen naar verkopers via Google Shopping

Google test een nieuwe berichtenfunctie die het mogelijk maakt om berichten te sturen naar klantenservice e-mailadressen die zijn toegevoegd aan Google Merchant Center. Een klein aantal verkopers krijgt op dit moment de kans om de functie te testen. 

Nu online shoppers rechtstreeks via Google Shopping contact op kunnen nemen, kan het platform waardevoller worden voor zowel verkopers als consumenten. Wanneer Google meer verkopers en shoppers voor zich wint, kan dat de positie van Google als verkoopplatform versterken. Het helpt Google om beter te concurreren met platformen als Amazon, eBay en andere marketplaces. 

Google heeft nog niet aangekondigd wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt. Aangezien het op dit moment nog om een test gaat, is het ook nog niet 100% zeker of de functie er uiteindelijk zal komen. 

Als de functie wordt doorgevoerd, krijg je als klant een ‘Message Store’-knop te zien bij een productvermelding. Wanneer je op de knop klikt, opent er een nieuw tabblad met een berichteninterface. Daar kun je een bericht typen. Reacties van verkopers worden verstuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het Google-account waarop je bent ingelogd. 

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. 
Bron: https://imu.nl/shoppers-kunnen-binnenkort-berichten-sturen-naar-verkopers-via-google-shopping/

0 studio182gouda

Shoppers 🛍 kunnen binnenkort berichten sturen naar verkopers via Google Shopping Google test een nieuwe berichtenfunctie die het mogelijk maakt om berichten te sturen naar klantenservice e-mailadressen die zijn toegevoegd aan Google Merchant Center. Een klein aantal verkopers krijgt op dit moment de kans om de functie te testen.  Nu online shoppers rechtstreeks via Google Shopping contact op kunnen nemen, kan het platform waardevoller worden voor zowel verkopers als consumenten. Wanneer Google meer verkopers en shoppers voor zich wint, kan dat de positie van Google als verkoopplatform versterken. Het helpt Google om beter te concurreren met platformen als Amazon, eBay en andere marketplaces.  Google heeft nog niet aangekondigd wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt. Aangezien het op dit moment nog om een test gaat, is het ook nog niet 100% zeker of de functie er uiteindelijk zal komen.  Als de functie wordt doorgevoerd, krijg je als klant een ‘Message Store’-knop te zien bij een productvermelding. Wanneer je op de knop klikt, opent er een nieuw tabblad met een berichteninterface. Daar kun je een bericht typen. Reacties van verkopers worden verstuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het Google-account waarop je bent ingelogd.  Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://imu.nl/shoppers-kunnen-binnenkort-berichten-sturen-naar-verkopers-via-google-shopping/

Het belang van een goed design voor jouw website

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een website. Niet zo gek, een website is namelijk hét visitekaartje voor jouw bedrijf in de online wereld. Zaken worden steeds meer uitgevoerd online, waardoor je website dus ook steeds belangrijker wordt. Het webdesign is één van de vele factoren die erg belangrijk zijn. Zonder een goed webdesign, verlies je immers direct een hoop bezoekers.

Een goed webdesign heb je niet zomaar gemaakt, het kost immers best wat werk. Daarbij moet je het ook maar kunnen, er gaat ook een hoop techniek in zitten namelijk. Wanneer je geen tijd hebt, of er de kennis niet voor hebt, kun je je website bij een webdesigner laten maken. Zo weet je zeker dat je met een prachtig ontworpen website eindigt zonder dat je daar zelf al te veel werk aan hebt gehad.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/306740/het-belang-van-een-goed-design-voor-jouw-website-ingezonden-med

0 studio182gouda

Het belang van een goed design voor jouw website Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een website. Niet zo gek, een website is namelijk hét visitekaartje voor jouw bedrijf in de online wereld. Zaken worden steeds meer uitgevoerd online, waardoor je website dus ook steeds belangrijker wordt. Het webdesign is één van de vele factoren die erg belangrijk zijn. Zonder een goed webdesign, verlies je immers direct een hoop bezoekers. Een goed webdesign heb je niet zomaar gemaakt, het kost immers best wat werk. Daarbij moet je het ook maar kunnen, er gaat ook een hoop techniek in zitten namelijk. Wanneer je geen tijd hebt, of er de kennis niet voor hebt, kun je je website bij een webdesigner laten maken. Zo weet je zeker dat je met een prachtig ontworpen website eindigt zonder dat je daar zelf al te veel werk aan hebt gehad. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/306740/het-belang-van-een-goed-design-voor-jouw-website-ingezonden-med

Going headless met WordPress? De voor- en nadelen

Je kunt je bestaande website ook als headless CMS gebruiken. Dit betekent gelukkig niet altijd dat je weer helemaal van voor af aan moet beginnen. Wat is het verschil tussen een headless CMS en een traditionele contentmanagementsysteem? En hoe kan jouw bestaande WordPress-site die functionaliteit evenaren?

Headless CMS is volgens velen de toekomst van e-commerce. Veel ondernemers staan dan ook voor een keuze. Maar durven zij de sprong in het diepe te wagen? Of houden zij het voorlopig nog even bij het oude? Het lijkt een hele stap.

Gelukkig betekent zo’n omschakeling lang niet altijd dat je weer helemaal van voor af aan moet beginnen. Als je al een WordPress-site of webshop hebt, is er ook nog een andere mogelijkheid. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om die bestaande site te gebruiken als headless CMS.

Hoewel het headless systeem je veel flexibiliteit geeft, brengt het ook extra complexiteit met zich mee. Een headless aanpak is dan ook zeker niet de oplossing voor iedereen. Maar voor degenen die een overstap het overwegen waard vinden, is het goed om te weten dat ook een bestaande WordPress-site meer dan genoeg mogelijkheden hiervoor biedt.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.frankwatching.com/archive/2021/05/10/headless-cms-wordpress-voor-en-nadelen/

0 studio182gouda

Going headless met WordPress? De voor- en nadelen Je kunt je bestaande website ook als headless CMS gebruiken. Dit betekent gelukkig niet altijd dat je weer helemaal van voor af aan moet beginnen. Wat is het verschil tussen een headless CMS en een traditionele contentmanagementsysteem? En hoe kan jouw bestaande WordPress-site die functionaliteit evenaren? Headless CMS is volgens velen de toekomst van e-commerce. Veel ondernemers staan dan ook voor een keuze. Maar durven zij de sprong in het diepe te wagen? Of houden zij het voorlopig nog even bij het oude? Het lijkt een hele stap. Gelukkig betekent zo’n omschakeling lang niet altijd dat je weer helemaal van voor af aan moet beginnen. Als je al een WordPress-site of webshop hebt, is er ook nog een andere mogelijkheid. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om die bestaande site te gebruiken als headless CMS. Hoewel het headless systeem je veel flexibiliteit geeft, brengt het ook extra complexiteit met zich mee. Een headless aanpak is dan ook zeker niet de oplossing voor iedereen. Maar voor degenen die een overstap het overwegen waard vinden, is het goed om te weten dat ook een bestaande WordPress-site meer dan genoeg mogelijkheden hiervoor biedt. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.frankwatching.com/archive/2021/05/10/headless-cms-wordpress-voor-en-nadelen/

29 procent van kwetsbaarheden in plugins blijft ongepatcht

Het komt geregeld voor dat er kritieke kwetsbaarheden in WordPress plugins worden geconstateerd. In de meeste gevallen doen plugin ontwikkelaars hun best om zo snel mogelijk een update met patch uit te rollen. Maar dat gebeurt niet altijd. Bijna 30 procent van de kwetsbaarheden in plugins blijft ongepatcht. Dat blijkt uit een onderzoek van WordPress security specialist Patchstack over het jaar 2021.

Aanzienlijk meer kwetsbaarheden in plugins
Kun je teveel WordPress plugins hebben? Waar we in 2020 nog gemiddeld zo’n 23 componenten (plugins en thema’s) op een enkele WordPress website geïnstalleerd hadden, waren dat er vorig jaar slechts 18. Dat leek in de eerste instantie positief, tot de onderzoekers zagen dat maar liefst 6 van die 18 plugins verouderd bleek te zijn. En verouderde plugins brengen nu eenmaal meer risico’s met zich mee. Dit wordt gereflecteerd in het aantal kwetsbaarheden dat werd aangetroffen. In 2020 werden er nog net geen 600 nieuwe kwetsbaarheden in WordPress plugins, WordPress thema’s en de WordPress core aan de Patchstack database toegevoegd. In 2021 waren dat er bijna 1.500, wat neerkomt op een stijging van 150 procent. In 92,81 procent van de gevallen ging het om kwetsbaarheden in plugins. Maar liefst 91,38 procent daarvan betroffen gratis plugins.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/29-procent-kwetsbaarheden-in-plugins-blijft-ongepatcht/

0 studio182gouda

29 procent van kwetsbaarheden in plugins blijft ongepatcht Het komt geregeld voor dat er kritieke kwetsbaarheden in WordPress plugins worden geconstateerd. In de meeste gevallen doen plugin ontwikkelaars hun best om zo snel mogelijk een update met patch uit te rollen. Maar dat gebeurt niet altijd. Bijna 30 procent van de kwetsbaarheden in plugins blijft ongepatcht. Dat blijkt uit een onderzoek van WordPress security specialist Patchstack over het jaar 2021. Aanzienlijk meer kwetsbaarheden in plugins Kun je teveel WordPress plugins hebben? Waar we in 2020 nog gemiddeld zo’n 23 componenten (plugins en thema’s) op een enkele WordPress website geïnstalleerd hadden, waren dat er vorig jaar slechts 18. Dat leek in de eerste instantie positief, tot de onderzoekers zagen dat maar liefst 6 van die 18 plugins verouderd bleek te zijn. En verouderde plugins brengen nu eenmaal meer risico’s met zich mee. Dit wordt gereflecteerd in het aantal kwetsbaarheden dat werd aangetroffen. In 2020 werden er nog net geen 600 nieuwe kwetsbaarheden in WordPress plugins, WordPress thema’s en de WordPress core aan de Patchstack database toegevoegd. In 2021 waren dat er bijna 1.500, wat neerkomt op een stijging van 150 procent. In 92,81 procent van de gevallen ging het om kwetsbaarheden in plugins. Maar liefst 91,38 procent daarvan betroffen gratis plugins. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/29-procent-kwetsbaarheden-in-plugins-blijft-ongepatcht/

5 vragen die je moet stellen voor je een betaaloplossing voor webshops kiest

Dus, je droomt van het runnen van een succesvolle webshop. En je hebt ook een feilloos businessplan en marketingstrategie uitgedokterd en zelfs al een voorraad aangelegd. Veel houd je dus niet tegen om de digitale deuren naar jouw online succes open te gooien. Maar heb je al nagedacht over een betaaloplossing voor je webshop?  

Ongetwijfeld één van de meest cruciale aspecten van een succesvolle webshop is een soepel en naadloos online betaalproces. Het zorgt er niet alleen voor dat je klanten eenvoudig en snel kunnen betalen, maar ook dat ze in het geval van een betaalproces dat met horten en stoten verloopt niet genadeloos besluiten om nooit meer naar jouw webshop terug te keren. 

Dit zijn de 5 vragen die jou kunnen helpen bij het kiezen van een betaaloplossing voor jouw webshop: 
1. Hoe lang duurt het eer het geld op je rekening staat?
2. Wat voor ondersteuning biedt de betalingsverwerker?
3. Zijn er verborgen kosten?
4. Gaat het om één complete oplossing?
5. Hoe worden verschillende betaalmethodes en kaarttypes in rekening gebracht?

Voor meer informatie en uitleg kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.lightspeedhq.nl/blog/betaaloplossing-voor-webshops/

0 studio182gouda

5 vragen die je moet stellen voor je een betaaloplossing voor webshops kiest Dus, je droomt van het runnen van een succesvolle webshop. En je hebt ook een feilloos businessplan en marketingstrategie uitgedokterd en zelfs al een voorraad aangelegd. Veel houd je dus niet tegen om de digitale deuren naar jouw online succes open te gooien. Maar heb je al nagedacht over een betaaloplossing voor je webshop?   Ongetwijfeld één van de meest cruciale aspecten van een succesvolle webshop is een soepel en naadloos online betaalproces. Het zorgt er niet alleen voor dat je klanten eenvoudig en snel kunnen betalen, maar ook dat ze in het geval van een betaalproces dat met horten en stoten verloopt niet genadeloos besluiten om nooit meer naar jouw webshop terug te keren.  Dit zijn de 5 vragen die jou kunnen helpen bij het kiezen van een betaaloplossing voor jouw webshop: 1. Hoe lang duurt het eer het geld op je rekening staat? 2. Wat voor ondersteuning biedt de betalingsverwerker? 3. Zijn er verborgen kosten? 4. Gaat het om één complete oplossing? 5. Hoe worden verschillende betaalmethodes en kaarttypes in rekening gebracht? Voor meer informatie en uitleg kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.lightspeedhq.nl/blog/betaaloplossing-voor-webshops/

Piano Block plugin: muziek maken in de editor

Na RichText Extension, Flexible Spacer Block, Flexible Table en Custom HTML Block Extension heeft Tetsuaki Hamano wederom een nieuwe blok plugin gelanceerd. Zijn laatste submissie is niet zozeer functioneel maar wel heel erg leuk. 

De Piano Block plugin biedt gebruikers de mogelijkheid om een muziek-interface in de blok editor te plaatsen, waar je ook echt muziek mee kunt maken.

Gewoon voor de lol
De Piano Block plugin hoort thuis in de categorie van de Block-a-saurus plugin en de Sketch Block plugin. Hoewel het blok standaard staat ingesteld op een akoestische piano, heb je keuze uit maar liefst 14 verschillende instrumenten. Er zit zelfs een xylofoon tussen! Het geluid is afkomstig van samples van echte instrumenten, dus als je een beetje muzikaal bent kun je nog best iets produceren dat aardig klinkt. Je kunt het instrument van je keuzen twee octaven hoger of lager stemmen, het volume aanpassen en het sustainpedaal in- of uitschakelen. De muziekinterface wordt overigens niet aan de front-end van je WordPress website weergegeven; het is puur een backend feature voor je eigen plezier.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/piano-block-plugin/

0 studio182gouda

Piano Block plugin: muziek maken in de editor Na RichText Extension, Flexible Spacer Block, Flexible Table en Custom HTML Block Extension heeft Tetsuaki Hamano wederom een nieuwe blok plugin gelanceerd. Zijn laatste submissie is niet zozeer functioneel maar wel heel erg leuk. De Piano Block plugin biedt gebruikers de mogelijkheid om een muziek-interface in de blok editor te plaatsen, waar je ook echt muziek mee kunt maken. Gewoon voor de lol De Piano Block plugin hoort thuis in de categorie van de Block-a-saurus plugin en de Sketch Block plugin. Hoewel het blok standaard staat ingesteld op een akoestische piano, heb je keuze uit maar liefst 14 verschillende instrumenten. Er zit zelfs een xylofoon tussen! Het geluid is afkomstig van samples van echte instrumenten, dus als je een beetje muzikaal bent kun je nog best iets produceren dat aardig klinkt. Je kunt het instrument van je keuzen twee octaven hoger of lager stemmen, het volume aanpassen en het sustainpedaal in- of uitschakelen. De muziekinterface wordt overigens niet aan de front-end van je WordPress website weergegeven; het is puur een backend feature voor je eigen plezier. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/piano-block-plugin/

Gutenberg 12.7 introduceert meer verbeteringen bij bloktransformaties

Gutenberg 12.7 is nu beschikbaar. Deze update van de Gutenberg plugin bevat een aantal interessante verbeteringen, waarvan de belangrijkste hieronder:

- Meerdere blokken selecteren in lijstweergave
- CMS classes behouden bij bloktransformaties
- Marge controle voor Groep blok

Om van de nieuwe features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. 

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-12-7/

0 studio182gouda

Gutenberg 12.7 introduceert meer verbeteringen bij bloktransformaties Gutenberg 12.7 is nu beschikbaar. Deze update van de Gutenberg plugin bevat een aantal interessante verbeteringen, waarvan de belangrijkste hieronder: - Meerdere blokken selecteren in lijstweergave - CMS classes behouden bij bloktransformaties - Marge controle voor Groep blok Om van de nieuwe features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-12-7/

🇺🇦 Hoe de WordPress community steun aan Oekraïne biedt

Terwijl de Russische invasie van Oekraïense steden al twee weken voortduurt, zijn bedrijven en individuen binnen de WordPress community op zoek naar manieren om hulp en steun aan Oekraïne te bieden; aan vluchtelingen en aan zij die achterblijven om te vechten.
Hoe de WordPress community steun aan Oekraïne biedt

Wordfence
Nadat in de eerste paar dagen van de invasie een aantal plaatsvond op de websites van een aantal Oekraïense universiteiten, kondigde Wordfence aan real-time threat intelligence in te schakelen voor meer dan 8.000 gebruikers met een Oekraïens .ua top-level domein. Normaal gesproken is dit een betaalde feature. De sites profiteren nu kosteloos van een commerciële IP-blocklist, real-time firewall regels en real-time malware detectie.

GoDaddy
Al op 3 maart kondigde GoDaddy aan dat ze alle producten en diensten die Oekraïense klanten bij hen afnemen en die in de komende 60 dagen aflopen, gratis zullen verlengen. Ze hebben ook aangegeven de Russische versie van hun website te verwijderen en niet langer nieuwe van .ru en .ru.com domeinnamen te registreren. Het bedrijf doneert daarnaast $500,000 aan humanitaire hulpverlening in Oekraïne.

Paid Memberships Pro
Paid Memberships Pro CEO Jason Coleman heeft een tutorial geschreven over hoe internetbedrijven hun Oekraïense klanten kunnen vinden en hen kunnen contacteren om te vragen hoe ze kunnen helpen.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/hoe-wordpress-community-steun-aan-oekraine/

0 studio182gouda

🇺🇦 Hoe de WordPress community steun aan Oekraïne biedt Terwijl de Russische invasie van Oekraïense steden al twee weken voortduurt, zijn bedrijven en individuen binnen de WordPress community op zoek naar manieren om hulp en steun aan Oekraïne te bieden; aan vluchtelingen en aan zij die achterblijven om te vechten. Hoe de WordPress community steun aan Oekraïne biedt Wordfence Nadat in de eerste paar dagen van de invasie een aantal plaatsvond op de websites van een aantal Oekraïense universiteiten, kondigde Wordfence aan real-time threat intelligence in te schakelen voor meer dan 8.000 gebruikers met een Oekraïens .ua top-level domein. Normaal gesproken is dit een betaalde feature. De sites profiteren nu kosteloos van een commerciële IP-blocklist, real-time firewall regels en real-time malware detectie. GoDaddy Al op 3 maart kondigde GoDaddy aan dat ze alle producten en diensten die Oekraïense klanten bij hen afnemen en die in de komende 60 dagen aflopen, gratis zullen verlengen. Ze hebben ook aangegeven de Russische versie van hun website te verwijderen en niet langer nieuwe van .ru en .ru.com domeinnamen te registreren. Het bedrijf doneert daarnaast $500,000 aan humanitaire hulpverlening in Oekraïne. Paid Memberships Pro Paid Memberships Pro CEO Jason Coleman heeft een tutorial geschreven over hoe internetbedrijven hun Oekraïense klanten kunnen vinden en hen kunnen contacteren om te vragen hoe ze kunnen helpen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/hoe-wordpress-community-steun-aan-oekraine/

Foto’s indienen bij WordPress’ stockfoto site

Vorige maand stonden er nog maar zo’n 400 foto’s op de Wordpress Photo Directory. Daar zijn er inmiddels aardig wat bij gekomen; er staan nu zo ongeveer 1.629 afbeeldingen op die gratis te gebruiken zijn. Maar om echt een succes te maken zijn er natuurlijk nog veel meer foto’s nodig. Wil jij graag een bijdrage leveren aan dit project? Dan kun je je eigen foto’s indienen bij WordPress’ stockfoto site!

WordPress’ stockfoto site: zo kun je foto’s indienen
* Ga naar WordPress.org en log in of volg de stappen om een account aan te maken als je die nog niet hebt.
* Ga naar https://wordpress.org/photos/submit/
* Voer een beschrijving in en upload je foto.
* Controleer of je foto aan alle voorwaarden voldoet.
* Klik op Submit.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-stockfoto-site-fotos-indienen/

0 studio182gouda

Foto’s indienen bij WordPress’ stockfoto site Vorige maand stonden er nog maar zo’n 400 foto’s op de Wordpress Photo Directory. Daar zijn er inmiddels aardig wat bij gekomen; er staan nu zo ongeveer 1.629 afbeeldingen op die gratis te gebruiken zijn. Maar om echt een succes te maken zijn er natuurlijk nog veel meer foto’s nodig. Wil jij graag een bijdrage leveren aan dit project? Dan kun je je eigen foto’s indienen bij WordPress’ stockfoto site! WordPress’ stockfoto site: zo kun je foto’s indienen * Ga naar WordPress.org en log in of volg de stappen om een account aan te maken als je die nog niet hebt. * Ga naar https://wordpress.org/photos/submit/ * Voer een beschrijving in en upload je foto. * Controleer of je foto aan alle voorwaarden voldoet. * Klik op Submit. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-stockfoto-site-fotos-indienen/

Wat is een webshop keurmerk en welk keurmerk past het best bij jouw webshop?

Als e-commerce jouw voornaamste bron van inkomen is, valt het zeker te overwegen om je webshop van een keurmerk te voorzien. Waarom? Een webshop keurmerk biedt voor jou als verkoper en voor je klanten een meerwaarde. 

Het toont klanten dat jouw webshop te vertrouwen is en biedt beide partijen een betere bescherming. Het bewijst daarnaast ook dat jouw webshop de relevante wetgeving rond e-commerce naleeft – wat niet onbelangrijk is, aangezien je hoge boetes riskeert als blijkt dat je webshop niet conform de wetgeving werkt. 

Maar wat zijn nu precies de voordelen van een webshop keurmerk en waar moet je op letten als je er één uitkiest voor jouw webshop? En, niet minder belangrijk: hoeveel kost een keurmerk doorgaans?

Voor informatie hierover kunt u de website bezoeken. 
Bron: https://www.lightspeedhq.nl/blog/webshop-keurmerk-kiezen/

0 studio182gouda

Wat is een webshop keurmerk en welk keurmerk past het best bij jouw webshop? Als e-commerce jouw voornaamste bron van inkomen is, valt het zeker te overwegen om je webshop van een keurmerk te voorzien. Waarom? Een webshop keurmerk biedt voor jou als verkoper en voor je klanten een meerwaarde. Het toont klanten dat jouw webshop te vertrouwen is en biedt beide partijen een betere bescherming. Het bewijst daarnaast ook dat jouw webshop de relevante wetgeving rond e-commerce naleeft – wat niet onbelangrijk is, aangezien je hoge boetes riskeert als blijkt dat je webshop niet conform de wetgeving werkt.  Maar wat zijn nu precies de voordelen van een webshop keurmerk en waar moet je op letten als je er één uitkiest voor jouw webshop? En, niet minder belangrijk: hoeveel kost een keurmerk doorgaans? Voor informatie hierover kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.lightspeedhq.nl/blog/webshop-keurmerk-kiezen/

Gutenberg 12.6 voegt nieuwe blokken toe

Op 16 februari werd Gutenberg 12.6 uitgerold. Hieronder belichten we de twee nieuwe blokken en belangrijkste verbeteringen in deze update van de Gutenberg plugin.

Twee nieuwe blokken
Gutenberg 12.6 introduceert twee nieuwe blokken. Ten eerste is er het Lees Meer blok, dat een eenvoudige manier biedt om binnen het Query blok naar een enkele pagina of een bericht te linken. Ten tweede is er het Bericht Auteur Biografie blok, dat deel uitmaakt van de inspanningen om het bestaande Bericht Auteur blok in meerdere componenten op te splitsen.

Om van de nieuwe blokken, features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. 

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. 
Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-12-6/

0 studio182gouda

Gutenberg 12.6 voegt nieuwe blokken toe Op 16 februari werd Gutenberg 12.6 uitgerold. Hieronder belichten we de twee nieuwe blokken en belangrijkste verbeteringen in deze update van de Gutenberg plugin. Twee nieuwe blokken Gutenberg 12.6 introduceert twee nieuwe blokken. Ten eerste is er het Lees Meer blok, dat een eenvoudige manier biedt om binnen het Query blok naar een enkele pagina of een bericht te linken. Ten tweede is er het Bericht Auteur Biografie blok, dat deel uitmaakt van de inspanningen om het bestaande Bericht Auteur blok in meerdere componenten op te splitsen. Om van de nieuwe blokken, features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-12-6/

Kwetsbaarheid in UpdraftPlus laat gebruikers backups downloaden

Op 17 februari ontdekte Marc Montpass van het Wordfence Threat Intelligence Team een kwetsbaarheid in UpdraftPlus, een van de meest gebruikte backup plugins voor WordPress. Inmiddels is een update met patch uitgerold om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Kwetsbaarheid in UpdraftPlus plugin
UpdraftPlus is een backup plugin voor WordPress met meer dan 3 miljoen actieve installaties. Een van de features die de plugin biedt is de mogelijkheid om een download link naar een zelfgekozen emailadres te sturen, waarmee vervolgens een van de backups die met de plugin zijn gemaakt gedownload kan worden. De kwetsbaarheid in UpdraftPlus die door Wordfence werd aangetroffen, zorgt dat elke gebruiker die op de website is ingelogd (inclusief abonnees) deze backups kunnen downloaden. Backups bevatten grote hoeveelheden gevoelige data. Vaak zitten daar configuratiebestanden bij, welke gebruikt kunnen worden om toegang tot de database van de website te verkrijgen.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/kwetsbaarheid-in-updraftplus/

0 studio182gouda

Kwetsbaarheid in UpdraftPlus laat gebruikers backups downloaden Op 17 februari ontdekte Marc Montpass van het Wordfence Threat Intelligence Team een kwetsbaarheid in UpdraftPlus, een van de meest gebruikte backup plugins voor WordPress. Inmiddels is een update met patch uitgerold om de kwetsbaarheid te verhelpen. Kwetsbaarheid in UpdraftPlus plugin UpdraftPlus is een backup plugin voor WordPress met meer dan 3 miljoen actieve installaties. Een van de features die de plugin biedt is de mogelijkheid om een download link naar een zelfgekozen emailadres te sturen, waarmee vervolgens een van de backups die met de plugin zijn gemaakt gedownload kan worden. De kwetsbaarheid in UpdraftPlus die door Wordfence werd aangetroffen, zorgt dat elke gebruiker die op de website is ingelogd (inclusief abonnees) deze backups kunnen downloaden. Backups bevatten grote hoeveelheden gevoelige data. Vaak zitten daar configuratiebestanden bij, welke gebruikt kunnen worden om toegang tot de database van de website te verkrijgen. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/kwetsbaarheid-in-updraftplus/

Dit is de beste plek voor je website logo!

Je hebt een mooi logo ontworpen of laten ontwerpen. Dat moet natuurlijk ook op je WordPress website komen te staan. Maar wat is nu de beste plek voor je website logo? Links, rechts of in het midden van de header? Nou, daar is uitgebreid onderzoek naar gedaan.
Waarom is de plek van je website logo belangrijk?

Het website logo dient drie primaire doeleinden:
* Het herinnert je bezoekers aan waar ze zijn. Oftewel, op wiens website ze zich bevinden.
* Omdat het logo altijd bovenaan de website staat, draagt het bij aan de herkenbaarheid van je brand.
* Een klikbaar website logo zorgt ervoor dat bezoekers altijd gemakkelijk hun weg terug naar de homepagina kunnen vinden. Dit is extra belangrijk nu de meeste websites geen ‘Home’ knop meer hebben in het hoofdmenu.

Moet ik mijn logo links, rechts of in het midden zetten?
Als je puur op UX logica zou afgaan, dan hoort je logo links in de header. Hier zijn twee redenen voor:
* Bij iedereen met een moedertaal die van links naar rechts leest, gaan de ogen automatisch eerst naar links.
* Toen het World Wide Web nog in de kinderschoenen stond, werden websites vrijwel altijd ontworpen met het logo aan de linkerkant. Dit heeft ertoe geleid dat de meeste mensen er nog steeds vanuit gaan dat het logo linksboven op de pagina staat.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/beste-plek-voor-je-website-logo/

0 studio182gouda

Dit is de beste plek voor je website logo! Je hebt een mooi logo ontworpen of laten ontwerpen. Dat moet natuurlijk ook op je WordPress website komen te staan. Maar wat is nu de beste plek voor je website logo? Links, rechts of in het midden van de header? Nou, daar is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Waarom is de plek van je website logo belangrijk? Het website logo dient drie primaire doeleinden: * Het herinnert je bezoekers aan waar ze zijn. Oftewel, op wiens website ze zich bevinden. * Omdat het logo altijd bovenaan de website staat, draagt het bij aan de herkenbaarheid van je brand. * Een klikbaar website logo zorgt ervoor dat bezoekers altijd gemakkelijk hun weg terug naar de homepagina kunnen vinden. Dit is extra belangrijk nu de meeste websites geen ‘Home’ knop meer hebben in het hoofdmenu. Moet ik mijn logo links, rechts of in het midden zetten? Als je puur op UX logica zou afgaan, dan hoort je logo links in de header. Hier zijn twee redenen voor: * Bij iedereen met een moedertaal die van links naar rechts leest, gaan de ogen automatisch eerst naar links. * Toen het World Wide Web nog in de kinderschoenen stond, werden websites vrijwel altijd ontworpen met het logo aan de linkerkant. Dit heeft ertoe geleid dat de meeste mensen er nog steeds vanuit gaan dat het logo linksboven op de pagina staat. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/beste-plek-voor-je-website-logo/

GOOGLE ANALYTICS 4: WAT IS HET EN HOE KAN IK UPGRADEN?

Net als je dacht dat je Google Analytics eindelijk onder de knie had, komt de zoekmachinegigant met een update. En niet zomaar een. De nieuwe versie van Analytics heeft een visuele make-over gekregen én bevat tal van andere functionaliteiten. Google Analytics 4, de opvolger van de versie Universal Analytics, maakt gebruik van machine learning, biedt betere cross-platform informatie en kijkt veel meer naar engagement. Google Analytics 4 is reeds beschikbaar en zal uiteindelijk de standaard worden.

Google Analytics 4 (voorheen bekend als App & web) is de grootste update aan de software die Google tot nu toe heeft uitgevoerd. Verwacht geen Analytics in een fris jasje, maar een complete metamorfose tot de kern aan toe. De verandering is zo ingrijpend dat je zelfs je huidige data niet kunt meenemen naar de nieuwe versie. Google introduceert zo nu en dan nieuwe features om Google Analytics 4 nog beter en completer te maken. Het kan dus zo zijn dat je op dit moment bepaalde functionaliteiten mist, die later wellicht nog toegevoegd worden. 

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.tijdvooreensite.nl/blog/google-analytics-4-wat-is-het-en-hoe-kan-ik-upgraden/

0 studio182gouda

GOOGLE ANALYTICS 4: WAT IS HET EN HOE KAN IK UPGRADEN? Net als je dacht dat je Google Analytics eindelijk onder de knie had, komt de zoekmachinegigant met een update. En niet zomaar een. De nieuwe versie van Analytics heeft een visuele make-over gekregen én bevat tal van andere functionaliteiten. Google Analytics 4, de opvolger van de versie Universal Analytics, maakt gebruik van machine learning, biedt betere cross-platform informatie en kijkt veel meer naar engagement. Google Analytics 4 is reeds beschikbaar en zal uiteindelijk de standaard worden. Google Analytics 4 (voorheen bekend als App & web) is de grootste update aan de software die Google tot nu toe heeft uitgevoerd. Verwacht geen Analytics in een fris jasje, maar een complete metamorfose tot de kern aan toe. De verandering is zo ingrijpend dat je zelfs je huidige data niet kunt meenemen naar de nieuwe versie. Google introduceert zo nu en dan nieuwe features om Google Analytics 4 nog beter en completer te maken. Het kan dus zo zijn dat je op dit moment bepaalde functionaliteiten mist, die later wellicht nog toegevoegd worden. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.tijdvooreensite.nl/blog/google-analytics-4-wat-is-het-en-hoe-kan-ik-upgraden/

Ook dit jaar is STUDIO182 weer shirtsponsor voor alle teams van volleybal vereniging Servylo in Gouda. 


Ook lid worden van een kleine maar gezellige vereniging uit Gouda? 

Maak een afspraak voor een proefles:
https://servylo.nl

0 studio182gouda

Ook dit jaar is STUDIO182 weer shirtsponsor voor alle teams van volleybal vereniging Servylo in Gouda. 
 Ook lid worden van een kleine maar gezellige vereniging uit Gouda? Maak een afspraak voor een proefles:
https://servylo.nl

Ruim half miljoen websites zijn kwetsbaar voor overname door criminelen

Ruim een half miljoen websites zijn kwetsbaar door een beveiligingslek, meldt BleepingComputer. Criminelen zouden daardoor de websites op afstand kunnen overnemen. Het gaat om websites die draaien op WordPress, een dienst om websites te maken, en daarbij gebruikmaken van een specifieke uitbreidingsmogelijkheid.

Securitybedrijf Patchstack ontdekte 25 januari een lek in een plug-in, een technische toevoeging om WordPress meer mogelijkheden te geven. De betreffende plug-in vervangt de standaard WordPress-editor. Zo kunnen websitemakers op het gebied van vormgeving meer doen.

Patchstack meldde het lek diezelfde dag nog bij WordPress. Moederbedrijf Automattic heeft het lek vervolgens op 28 januari gedicht door een update uit te brengen. Veel websitebeheerders hebben deze echter nog niet geïnstalleerd.

WordPress is het meestgebruikte contentmanagementsysteem ter wereld en wordt door de beheerders van zo'n tientallen miljoenen websites gebruikt. Ook zijn er tienduizenden plug-ins beschikbaar, die niet allemaal even veilig zijn.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.nu.nl/tech/6181460/ruim-half-miljoen-websites-zijn-kwetsbaar-voor-overname-door-criminelen.html?redirect=1

0 studio182gouda

Ruim half miljoen websites zijn kwetsbaar voor overname door criminelen Ruim een half miljoen websites zijn kwetsbaar door een beveiligingslek, meldt BleepingComputer. Criminelen zouden daardoor de websites op afstand kunnen overnemen. Het gaat om websites die draaien op WordPress, een dienst om websites te maken, en daarbij gebruikmaken van een specifieke uitbreidingsmogelijkheid. Securitybedrijf Patchstack ontdekte 25 januari een lek in een plug-in, een technische toevoeging om WordPress meer mogelijkheden te geven. De betreffende plug-in vervangt de standaard WordPress-editor. Zo kunnen websitemakers op het gebied van vormgeving meer doen. Patchstack meldde het lek diezelfde dag nog bij WordPress. Moederbedrijf Automattic heeft het lek vervolgens op 28 januari gedicht door een update uit te brengen. Veel websitebeheerders hebben deze echter nog niet geïnstalleerd. WordPress is het meestgebruikte contentmanagementsysteem ter wereld en wordt door de beheerders van zo'n tientallen miljoenen websites gebruikt. Ook zijn er tienduizenden plug-ins beschikbaar, die niet allemaal even veilig zijn. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.nu.nl/tech/6181460/ruim-half-miljoen-websites-zijn-kwetsbaar-voor-overname-door-criminelen.html?redirect=1

Het nieuwe WordPress Photo Directory is 100% open source

Tijdens de State of the Word 2021 toespraak kondigde Matt Mullenweg het nieuwe WordPress Photo Directory aan. WordPress’ eigen stockfoto site is nog niet officieel gelanceerd, maar staat wel al live. Dit is goed nieuws voor iedereen die worstelt met het vinden van auteursrechtenvrije afbeeldingen; het nieuwe directory is namelijk 100% open source.

Over het WordPress Photo Directory
Op dit moment staan er iets meer dan 400 foto’s in het WordPress Photo Directory, welke onder de CC0 licentie (public domain) gebruikt kunnen worden. Dat is natuurlijk nog maar heel weinig. Maar iedereen met een account kan eigen foto’s indienen, dus er zullen er geleidelijk aan steeds meer bijkomen. Wanneer je op een foto klikt, krijg je alle informatie te zien die er over die foto beschikbaar is, inclusief categorieën en tags. Elke foto kan op verschillende afmetingen gedownload worden. En dat kan direct; je hoeft niet eerst een account aan te maken. De zoekfunctie werkt prima, al zou een overzicht van de verschillende categorieën ook wel prettig zijn voor degenen die liever op die manier browsen.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-photo-directory/

0 studio182gouda

Het nieuwe WordPress Photo Directory is 100% open source Tijdens de State of the Word 2021 toespraak kondigde Matt Mullenweg het nieuwe WordPress Photo Directory aan. WordPress’ eigen stockfoto site is nog niet officieel gelanceerd, maar staat wel al live. Dit is goed nieuws voor iedereen die worstelt met het vinden van auteursrechtenvrije afbeeldingen; het nieuwe directory is namelijk 100% open source. Over het WordPress Photo Directory Op dit moment staan er iets meer dan 400 foto’s in het WordPress Photo Directory, welke onder de CC0 licentie (public domain) gebruikt kunnen worden. Dat is natuurlijk nog maar heel weinig. Maar iedereen met een account kan eigen foto’s indienen, dus er zullen er geleidelijk aan steeds meer bijkomen. Wanneer je op een foto klikt, krijg je alle informatie te zien die er over die foto beschikbaar is, inclusief categorieën en tags. Elke foto kan op verschillende afmetingen gedownload worden. En dat kan direct; je hoeft niet eerst een account aan te maken. De zoekfunctie werkt prima, al zou een overzicht van de verschillende categorieën ook wel prettig zijn voor degenen die liever op die manier browsen. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/wordpress-photo-directory/

Wat is een websitemigratie eigenlijk en wanneer is deze succesvol? 
Heb je er wel eens over nagedacht om met jouw website te verhuizen naar een andere domeinnaam? Of wil je misschien overstappen op een nieuw en verbeterd CMS? Of wil je de organische vindbaarheid van jouw online business vergroten en daarom overstappen op een compleet vernieuwde URL-structuur? 

Dan ontkom je er niet aan om een websitemigratie in gang te zetten. 
Website- en webshopeigenaren hebben vaak meerdere motieven om een websitemigratie in gang te zetten. Denk hierbij aan:
* Uitbreiding van functionaliteiten die een nieuw CMS biedt
* Behoefte aan geoptimaliseerde technische factoren zoals websitesnelheid 
* Uitbreiding naar meerdere landen 
* Vergroten van de organische vindbaarheid waarbij het oude CMS niet meer voldoet 

Toch is het zo dat een websitemigratie niet iets is waar je te licht over moet denken. Online marketeers krijgen vaak verhalen te horen van ondernemers waarbij een websitemigratie (ook wel websiteverhuizing genoemd) voor grote financiële schade heeft gezorgd. 

Een verkeerd uitgevoerde websitemigratie kan namelijk grote financiële gevolgen hebben, iets dat je natuurlijk koste wat het kost wilt voorkomen! 

Wil je weten waar je dan precies op moet letten? Ga naar de website voor meer informatie.
Bron: https://mediaweb.nl/blog/wanneer-is-een-website-migratie-succesvol/

0 studio182gouda

Wat is een websitemigratie eigenlijk en wanneer is deze succesvol?  Heb je er wel eens over nagedacht om met jouw website te verhuizen naar een andere domeinnaam? Of wil je misschien overstappen op een nieuw en verbeterd CMS? Of wil je de organische vindbaarheid van jouw online business vergroten en daarom overstappen op een compleet vernieuwde URL-structuur?  Dan ontkom je er niet aan om een websitemigratie in gang te zetten.  Website- en webshopeigenaren hebben vaak meerdere motieven om een websitemigratie in gang te zetten. Denk hierbij aan: * Uitbreiding van functionaliteiten die een nieuw CMS biedt * Behoefte aan geoptimaliseerde technische factoren zoals websitesnelheid  * Uitbreiding naar meerdere landen  * Vergroten van de organische vindbaarheid waarbij het oude CMS niet meer voldoet  Toch is het zo dat een websitemigratie niet iets is waar je te licht over moet denken. Online marketeers krijgen vaak verhalen te horen van ondernemers waarbij een websitemigratie (ook wel websiteverhuizing genoemd) voor grote financiële schade heeft gezorgd.  Een verkeerd uitgevoerde websitemigratie kan namelijk grote financiële gevolgen hebben, iets dat je natuurlijk koste wat het kost wilt voorkomen!  Wil je weten waar je dan precies op moet letten? Ga naar de website voor meer informatie. Bron: https://mediaweb.nl/blog/wanneer-is-een-website-migratie-succesvol/

Gutenberg 12.4 introduceert verbeterde toegankelijkheid

Gutenberg 12.4 is nu beschikbaar. Met de focus op WordPress 5.9, dat op 25 januari moet worden uitgerold, is het makkelijk om te vergeten dat er ondertussen ook nog wordt doorgewerkt aan de blok editor en site editor. Deze update van de Gutenberg plugin richt zicht voornamelijk op het finetunen van bestaande features, maar introduceert ook een aantal nieuwe dingen.
- Toegankelijkheidsverbeteringen
- Herinnering aan toewijzing categorieën
- Toetsenbord sneltoetsen

Om van alle nieuwe features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. 

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-12-4/

0 studio182gouda

Gutenberg 12.4 introduceert verbeterde toegankelijkheid Gutenberg 12.4 is nu beschikbaar. Met de focus op WordPress 5.9, dat op 25 januari moet worden uitgerold, is het makkelijk om te vergeten dat er ondertussen ook nog wordt doorgewerkt aan de blok editor en site editor. Deze update van de Gutenberg plugin richt zicht voornamelijk op het finetunen van bestaande features, maar introduceert ook een aantal nieuwe dingen. - Toegankelijkheidsverbeteringen - Herinnering aan toewijzing categorieën - Toetsenbord sneltoetsen Om van alle nieuwe features en verbeteringen in deze update gebruik te kunnen maken, moet je de Gutenberg plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebben. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/gutenberg-12-4/

3 dingen die je moet weten over blok thema’s in WordPress 5.9

Degenen die geen gebruik maken van de Gutenberg plugin staat heel wat te wachten met de release van WordPress 5.9 op 25 januari. Deze WordPress update zal namelijk de nieuwe Site Editor beschikbaar maken. In tegenstelling tot bij de lancering van de blok editor in 2018, die standaard was ingeschakeld en alleen met de Klassieke Editor plugin of een andere plugin kon worden uitgeschakeld, werkt het bij de nieuwe features in 5.9 net even anders. Alle gebruikers kunnen gewoon hun huidige setup behouden, zonder enige veranderingen. Het gebruik van de Site Editor is optioneel en vereist de activatie van een blok thema. Hieronder leggen we uit wat je moet weten over blok thema’s in WordPress 5.9.

1. Er zijn nog relatief weinig blok thema’s in WordPress 5.9, maar er komen er spoedig meer bij
2. Blok thema’s bieden veel meer flexibiliteit dan ‘klassieke’ WordPress thema’s
3. De Customizer, widgets en navigatiemenu’s verdwijnen

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/blok-themas-in-wordpress-5-9/

0 studio182gouda

3 dingen die je moet weten over blok thema’s in WordPress 5.9 Degenen die geen gebruik maken van de Gutenberg plugin staat heel wat te wachten met de release van WordPress 5.9 op 25 januari. Deze WordPress update zal namelijk de nieuwe Site Editor beschikbaar maken. In tegenstelling tot bij de lancering van de blok editor in 2018, die standaard was ingeschakeld en alleen met de Klassieke Editor plugin of een andere plugin kon worden uitgeschakeld, werkt het bij de nieuwe features in 5.9 net even anders. Alle gebruikers kunnen gewoon hun huidige setup behouden, zonder enige veranderingen. Het gebruik van de Site Editor is optioneel en vereist de activatie van een blok thema. Hieronder leggen we uit wat je moet weten over blok thema’s in WordPress 5.9. 1. Er zijn nog relatief weinig blok thema’s in WordPress 5.9, maar er komen er spoedig meer bij 2. Blok thema’s bieden veel meer flexibiliteit dan ‘klassieke’ WordPress thema’s 3. De Customizer, widgets en navigatiemenu’s verdwijnen Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/blok-themas-in-wordpress-5-9/

Kleurenpaletten maken: zo combineer je kleuren voor je website 

Bij het combineren van kleuren pak je kleuren die naast elkaar of juist tegenover elkaar liggen. Door onderstaande regels te volgen krijg je al snel een aantal kleuren. Deze kun je gemakkelijk aanpassen naar je eigen smaak.

Soorten kleurenpaletten
Er zijn verschillende kleurenpaletten, met elk hun eigen eigenschappen en regels. Ook hebben kleurenschema's een eigen uitstraling. Ga je voor een gewaagd ontwerp? Kies dan een kleurenpalet waarbij de kleuren ver uit elkaar liggen op de kleurencirkel van Itten. Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen voor een rustigere uitstraling.

De 60/30/10 regel
De 60/30/10 regel komt uit de wereld van interieurstyling, maar wordt ook veel gebruikt in grafisch ontwerp. Het houdt in dat je kleuren in een bepaalde verhouding gebruikt, zodat ze samen mooi in balans zijn. De getallen staan voor de verhoudingen waarin de kleuren worden gebruikt.

De eerste kleur, die ongeveer 60% inneemt van je ontwerp, is een vaak neutrale kleur. Deze wordt bijvoorbeeld als achtergrond gebruikt. Wit of lichtgrijs zijn hiervoor ideaal. De tweede kleur, die ongeveer 30% inneemt is een kleur die wat meer opvalt. Deze moet goed passen bij de neutrale kleur en voldoende contrast opleveren. De overige 10% is de accentkleur. Hiermee kan je echt uitpakken en een felle kleur kiezen.

Voor meer informatie over kleuren kiezen kunt u naar de website gaan.
Bron: https://mooistewebsites.nl/artikelen/kleurenpaletten-samenstellen

0 studio182gouda

Kleurenpaletten maken: zo combineer je kleuren voor je website Bij het combineren van kleuren pak je kleuren die naast elkaar of juist tegenover elkaar liggen. Door onderstaande regels te volgen krijg je al snel een aantal kleuren. Deze kun je gemakkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Soorten kleurenpaletten Er zijn verschillende kleurenpaletten, met elk hun eigen eigenschappen en regels. Ook hebben kleurenschema's een eigen uitstraling. Ga je voor een gewaagd ontwerp? Kies dan een kleurenpalet waarbij de kleuren ver uit elkaar liggen op de kleurencirkel van Itten. Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen voor een rustigere uitstraling. De 60/30/10 regel De 60/30/10 regel komt uit de wereld van interieurstyling, maar wordt ook veel gebruikt in grafisch ontwerp. Het houdt in dat je kleuren in een bepaalde verhouding gebruikt, zodat ze samen mooi in balans zijn. De getallen staan voor de verhoudingen waarin de kleuren worden gebruikt. De eerste kleur, die ongeveer 60% inneemt van je ontwerp, is een vaak neutrale kleur. Deze wordt bijvoorbeeld als achtergrond gebruikt. Wit of lichtgrijs zijn hiervoor ideaal. De tweede kleur, die ongeveer 30% inneemt is een kleur die wat meer opvalt. Deze moet goed passen bij de neutrale kleur en voldoende contrast opleveren. De overige 10% is de accentkleur. Hiermee kan je echt uitpakken en een felle kleur kiezen. Voor meer informatie over kleuren kiezen kunt u naar de website gaan. Bron: https://mooistewebsites.nl/artikelen/kleurenpaletten-samenstellen

WordPress patcht vier ernstige bedreigingen in aanloop op versie 5.9

WordPress introduceert een spoedpatch voor vier ernstige kwetsbaarheden. WordPress 5.8.3 is per direct beschikbaar.
WP_Meta_Query en WP_Query, twee cruciale en veel gebruikte classes in het content management systeem, bleken kwetsbaar voor SQL-injectieaanvallen. XSS-aanvallen werden mogelijk gemaakt door post slugs (de unieke naam van pagina’s in url’s). Sommige WordPress multisites waren ook vatbaar voor PHP object injection. Het laatste creëert een risico op remote code execution (RCE).
WordPress 5.8.3 lost deze kwetsbaarheden op. Patchen is het urgente advies. Volgens de US National Vulnerability Database zijn de kwetsbaarheden kritiek.

Aan het einde van 2021 kampten de developers van WordPress met een zware werkdruk. Het team hoopte de eerstvolgende grote release van het platform (5.9) in december 2021 uit te brengen. De planning bleek onrealistisch. 5.9 is uitgesteld tot 25 januari 2022.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.techzine.nl/nieuws/security/474232/wordpress-patcht-vier-ernstige-bedreigingen-in-aanloop-op-versie-5-9/

0 studio182gouda

WordPress patcht vier ernstige bedreigingen in aanloop op versie 5.9 WordPress introduceert een spoedpatch voor vier ernstige kwetsbaarheden. WordPress 5.8.3 is per direct beschikbaar. WP_Meta_Query en WP_Query, twee cruciale en veel gebruikte classes in het content management systeem, bleken kwetsbaar voor SQL-injectieaanvallen. XSS-aanvallen werden mogelijk gemaakt door post slugs (de unieke naam van pagina’s in url’s). Sommige WordPress multisites waren ook vatbaar voor PHP object injection. Het laatste creëert een risico op remote code execution (RCE). WordPress 5.8.3 lost deze kwetsbaarheden op. Patchen is het urgente advies. Volgens de US National Vulnerability Database zijn de kwetsbaarheden kritiek. Aan het einde van 2021 kampten de developers van WordPress met een zware werkdruk. Het team hoopte de eerstvolgende grote release van het platform (5.9) in december 2021 uit te brengen. De planning bleek onrealistisch. 5.9 is uitgesteld tot 25 januari 2022. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.techzine.nl/nieuws/security/474232/wordpress-patcht-vier-ernstige-bedreigingen-in-aanloop-op-versie-5-9/

E-commerce 2022: 10 belangrijke trends ontcijferd

Zoals iedereen blijft zeggen, heeft de wereldwijde pandemie de elektronische handel in staat gesteld spectaculaire vorderingen te maken. Een grote meerderheid van de consumenten heeft zijn koopgedrag definitief gewijzigd en stelt nu al nieuwe eisen. Om hieraan te voldoen ziet de markt steeds aantrekkelijker en innovatievere diensten ontstaan. Cohort targeting, live shopping en visuele handel zullen bijdragen tot een handel die beslist omnichannel van aard is, terwijl nieuwe acroniemen (BNPL, PUDO, DTC...) vanaf 2022 deel zullen uitmaken van het dagelijks taalgebruik. Ontcijferen...

1. Omnichannel communicatie
2. Super gepersonaliseerde klantenervaring
3. BNPL voor Buy Now Pay Later
4. Levering: dichterbij, sneller, handiger
5. Herverkoop
6. Nieuwe modellen
7. Milieuvriendelijke handel
8. Abonnementen en productboxen
9. Visuele verkoop en live winkelen
10. Blockchain en cryptovaluta 

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. 
Bron: https://www.prestashop.com/nl/blog/trends-ecommerce-2022

0 studio182gouda

E-commerce 2022: 10 belangrijke trends ontcijferd Zoals iedereen blijft zeggen, heeft de wereldwijde pandemie de elektronische handel in staat gesteld spectaculaire vorderingen te maken. Een grote meerderheid van de consumenten heeft zijn koopgedrag definitief gewijzigd en stelt nu al nieuwe eisen. Om hieraan te voldoen ziet de markt steeds aantrekkelijker en innovatievere diensten ontstaan. Cohort targeting, live shopping en visuele handel zullen bijdragen tot een handel die beslist omnichannel van aard is, terwijl nieuwe acroniemen (BNPL, PUDO, DTC...) vanaf 2022 deel zullen uitmaken van het dagelijks taalgebruik. Ontcijferen... 1. Omnichannel communicatie 2. Super gepersonaliseerde klantenervaring 3. BNPL voor Buy Now Pay Later 4. Levering: dichterbij, sneller, handiger 5. Herverkoop 6. Nieuwe modellen 7. Milieuvriendelijke handel 8. Abonnementen en productboxen 9. Visuele verkoop en live winkelen 10. Blockchain en cryptovaluta  Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.prestashop.com/nl/blog/trends-ecommerce-2022

Een wachtwoord generator toevoegen in WordPress

WordPress laat je standaard zelf een wachtwoord kiezen voor je gebruikersaccount. Het vereist echter niet dat dat wachtwoord ook veilig is. Jij weet misschien wel hoe belangrijk het is om een sterk wachtwoord te gebruiken, maar de gebruikers die een account op je site aanmaken zijn daar vaak wat makkelijker in (het is een van de 10 meest gemaakte wachtwoord fouten in WordPress). Als je een lidmaatschapswebsite of een online shop runt waar veel gebruikers een account aanmaken, brengt dat risico’s met zich mee. Niet alleen voor je gebruikers, maar ook voor de algehele veiligheid van je website. Wil je je gebruikers dwingen tot het toepassen van sterke wachtwoorden? Dan is een wachtwoord generator toevoegen aan je WordPress site een uitstekende oplossing!

Om meer te weten over hoe dit moet kunt u de website bezoeken.
Bron: https://www.wphandleiding.nl/wachtwoord-generator-toevoegen-in-wordpress/

0 studio182gouda

Een wachtwoord generator toevoegen in WordPress WordPress laat je standaard zelf een wachtwoord kiezen voor je gebruikersaccount. Het vereist echter niet dat dat wachtwoord ook veilig is. Jij weet misschien wel hoe belangrijk het is om een sterk wachtwoord te gebruiken, maar de gebruikers die een account op je site aanmaken zijn daar vaak wat makkelijker in (het is een van de 10 meest gemaakte wachtwoord fouten in WordPress). Als je een lidmaatschapswebsite of een online shop runt waar veel gebruikers een account aanmaken, brengt dat risico’s met zich mee. Niet alleen voor je gebruikers, maar ook voor de algehele veiligheid van je website. Wil je je gebruikers dwingen tot het toepassen van sterke wachtwoorden? Dan is een wachtwoord generator toevoegen aan je WordPress site een uitstekende oplossing! Om meer te weten over hoe dit moet kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.wphandleiding.nl/wachtwoord-generator-toevoegen-in-wordpress/

Zichtbaarheid voor e-commerce op Google: Denk verder dan SEO & SEA

Er zijn veel manieren om de zichtbaarheid van uw e-commerce op Google te verbeteren; hele carrières en marketingafdelingen zijn zelfs gebaseerd op het optimaliseren van websites voor betere rankings op zoekresultatenpagina's (SEO), en het managen van Google Advertentiecampagnes om verkeer te genereren (SEA).

Maar er is een andere manier om zichtbaar te worden op Google als u een online handelaar bent.
Sinds oktober 2020 biedt Google namelijk gratis vermeldingen aan op hun speciale Shopping tabblad. Het is een geweldige en gemakkelijke manier voor e-commercebedrijven om meer klanten aan te trekken, maar het betekent ook extra concurrentie van andere handelaren. Om concurrerender te zijn en handelaars in staat te stellen hun producten te promoten in een verscheidenheid van advertenties op verschillende netwerken, waaronder Google Search, YouTube of Gmail, biedt Google ook de mogelijkheid om Smart Shopping campagnes te lanceren.

Nu kopers meer dan ooit ervaring hebben met online kopen – want 98% van de consumenten in de wereld winkelt online, dat wil zeggen ze surfen, onderzoeken en kopen – moet uw bedrijf zich aanpassen en klanten ontmoeten waar ze zijn.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. 
Bron: https://www.prestashop.com/nl/blog/e-commerce-google-seo

0 studio182gouda

Zichtbaarheid voor e-commerce op Google: Denk verder dan SEO & SEA Er zijn veel manieren om de zichtbaarheid van uw e-commerce op Google te verbeteren; hele carrières en marketingafdelingen zijn zelfs gebaseerd op het optimaliseren van websites voor betere rankings op zoekresultatenpagina's (SEO), en het managen van Google Advertentiecampagnes om verkeer te genereren (SEA). Maar er is een andere manier om zichtbaar te worden op Google als u een online handelaar bent. Sinds oktober 2020 biedt Google namelijk gratis vermeldingen aan op hun speciale Shopping tabblad. Het is een geweldige en gemakkelijke manier voor e-commercebedrijven om meer klanten aan te trekken, maar het betekent ook extra concurrentie van andere handelaren. Om concurrerender te zijn en handelaars in staat te stellen hun producten te promoten in een verscheidenheid van advertenties op verschillende netwerken, waaronder Google Search, YouTube of Gmail, biedt Google ook de mogelijkheid om Smart Shopping campagnes te lanceren. Nu kopers meer dan ooit ervaring hebben met online kopen – want 98% van de consumenten in de wereld winkelt online, dat wil zeggen ze surfen, onderzoeken en kopen – moet uw bedrijf zich aanpassen en klanten ontmoeten waar ze zijn. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken. Bron: https://www.prestashop.com/nl/blog/e-commerce-google-seo

Hoe webdesign is veranderd in de laatste 10 jaar

Online volgen de ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. iets wat 10 jaar geleden helemaal in was is vandaag de dag vaak totaal niet meer relevant. Datzelfde geldt op het gebied van het ontwerpen van websites en andere pagina’s op internet. Door de jaren heen heeft webdesign zich in enorm rap tempo ontwikkeld. Inmiddels zijn er voor een goede website dan ook een aantal dingen echt not done, zoals bijvoorbeeld een pagina die niet responsief is voor mobiele gebruikers. Vrijwel iedereen is er dan ook aan gewend dat alles optimaal werkt, ongeacht vanaf waar en met welk apparaat je een website bezoekt. 

Wat is er allemaal veranderd in het laatste decennium?
Misschien wel het meest opvallend, is dat sinds de digitale revolutie alles steeds ingewikkelder lijkt te worden rond online diensten en producten. Ironisch genoeg willen klanten en bezoekers van webshops juist zo snel mogelijk online kunnen winkelen. Het is heel gebruikelijk dat je binnen enkele klikken een product selecteert, betaald en laat verzenden. Kost dit teveel moeite of het proces om af te rekenen erg gecompliceerd, dan kost dit menig webwinkel al snel klanten.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de website bezoeken. Ik 
Bron: https://mixedgrill.nl/hoe-webdesign-is-veranderd-in-de-laatste-10-jaar/

0 studio182gouda

Hoe webdesign is veranderd in de laatste 10 jaar Online volgen de ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. iets wat 10 jaar geleden helemaal in was is vandaag de dag vaak totaal niet meer relevant. Datzelfde geldt op het gebied van het ontwerpen van websites en andere pagina’s op internet. Door de jaren heen heeft webdesign zich in enorm rap tempo ontwikkeld. Inmiddels zijn er voor een goede website dan ook een aantal dingen echt not done, zoals bijvoorbeeld een pagina die niet responsief is voor mobiele gebruikers. Vrijwel iedereen is er dan ook aan gewend dat alles optimaal werkt, ongeacht vanaf waar en met welk apparaat je een website bezoekt.  Wat is er allemaal veranderd in het laatste decennium? Misschien wel het meest opvallend, is dat sinds de digitale revolutie alles steeds ingewikkelder lijkt te worden rond online diensten en producten. Ironisch genoeg willen klanten en bezoekers van webshops juist zo snel mogelijk online kunnen winkelen. Het is heel gebruikelijk dat je binnen enkele klikken een product selecteert, betaald en laat verzenden. Kost dit teveel moeite of het proces om af te rekenen erg gecompliceerd, dan kost dit menig webwinkel al snel klanten. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de website bezoeken. Ik Bron: https://mixedgrill.nl/hoe-webdesign-is-veranderd-in-de-laatste-10-jaar/

Loading...