Binnenkort worden de Strong Customer Authentication-regels (SCA) uit de PSD2 van kracht. Volgens deze regels is het een vereiste dat online betalingen verwerkt worden aan de hand van het ‘two factor authentication’-principe. De deadline voor de invoering hiervan staat op 14 september 2019. Diverse partijen proberen ervoor te zorgen dat deze deadline gehaald wordt, maar bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk en Duitsland hebben al laten weten dat dit niet gaat lukken. De verwachting is dat hier nog meer landen bij zullen komen.

De SCA-regelgeving wordt ingevoerd om de veiligheid van online betalingen te verhogen. SCA is van toepassing op betalingen met zowel debet- als creditcards voor bedrijven in de Europese Economische Ruimte (EER) met klanten uit datzelfde gebied. Dit betekent dat deze regels op jouw bedrijf van toepassing zijn.

Daarom willen we je graag laten weten dat Mollie op 14 September klaar is voor de SCA. Ongeacht waar je je in de EER bevindt en of de overheid in jouw land besluit om de handhaving uit te stellen. Bovendien, het overgrote deel van onze betalingsmethodes voldoet op dit moment al aan de SCA-regelgeving. Jij als ondernemer hoeft dan ook niets te doen.

Voor meer informatie over SCA, PSD2 en wat Mollie daarmee doet, lees je blog Mollie.

× Hoe kan ik je helpen?