Steeds meer websites stappen over op een beveiligde verbinding via SSL. Voordelen: het garandeert de echtheid van de website bij de bezoeker. De browser van de bezoeker zal het SSL-certificaat van de website namelijk valideren bij de uitgevende instantie. Is dit in orde, dan verschijnt het slotje in de adresbalk. Is het certificaat ongeldig of verlopen, wordt vaak een rode waarschuwing weergegeven. De gegevens tussen de bezoeker en website worden daarnaast gecodeerd uitgewisseld. Hierdoor kunnen persoons- en betaalgegevens onderweg niet worden afgeluisterd.

Het gebruik van een SSL-certificaat wekt vertrouwen bij de bezoeker, die daardoor makkelijker zijn gegevens zal invullen! Ook Google geeft de voorkeur aan websites met een certificaat. Als je een SSL-certificaat wilt gebruiken, dan heb je de keuze uit een standaard SSL-certificaat of een uitgebreid gevalideerd SSL-certificaat. Wat is het verschil?

SSL verplicht bij verzenden persoonlijke gegevens

Verwerk je persoonlijke gegevens via je website, dan moet je zeker een beveiligde verbinding gebruiken. Sterker nog: het is wettelijk verplicht om het gegevenstransport van persoonlijke gegevens te versleutelen door middel van het SSL-protocol. Het gebruik van een SSL-certificaat is een van de makkelijkste (en goedkoopste) maatregelen die je kunt nemen.

Standaard SSL-certificaten en uitgebreid gevalideerde SSL-certificaten

Als je besluit om een SSL-certificaat te koppelen aan je website, dan heb je grofweg de keuze uit twee type certificaten:

  • Standaard SSL-certificaat
  • Uitgebreid gevalideerd SSL-certificaat

Standaard SSL-certificaat

Een standaard SSL-certificaat bevat o.a. over de domeinnaam, over de instantie die het certificaat heeft uitgegeven en over de geldigheidsduur. Het certificaat is herkenbaar aan het slotje in de adresbalk.

Wat wordt o.a. gecontroleerd:

  • Gegevens domeinnaamhouder

Het standaard SSL-certificaat is wereldwijd het meest gebruikt en biedt professionele SSL-beveiliging. Dit type certificaat is geldig voor 1 domeinnaam, bijvoorbeeld https://cp.studio182.nl. Een standaard SSL-certificaat kost €30,- per jaar *

× Hoe kan ik je helpen?