Veel internetspecialisten hebben de laatste tijd geworsteld met de vraag welke invloed de nieuwe domein extensies op de Google indexering heeft.
Google heeft op 21 juli 2015 antwoord gegeven op deze vraag. In dit artikel vertellen we je daar graag meer over.

Vraag en antwoord

V: Hoe worden nieuwe gTLDs geïndexeerd?
A: Google geeft aan dat nieuwe gTLDs net als reguliere gTLDs (zoals .com & .org) op dezelfde manier geïndexeerd worden. Het woordgebruik in een domein extensie verhoogt niet de positie op de Google ranking.

V: Hoe zit het met IDN domein extensies?
A: Google crawlt IDN domeinnamen (zoals .みんな) op dezelfde manier als gTLDs. Er wordt geen onderscheid gemaakt in Punycode en Text/Unicode.

V: Wordt een .merknaam domein extensie hoger geïndexeerd?
A: Nee, ook deze worden op dezelfde manier geïndexeerd als gTLD’s.

V: Hoe worden geografische domein extensies geïndexeerd?
A: Geografische domein extensies (zoals .londen en .bayern.nl) worden op dezelfde manier geïndexeerd als gTLDs en andere geografische domein extensies als .eu of .asia.
Lees voor meer informatie de volgende pagina: https://support.google.com/webmasters/answer/182192

V: Hoe zit het met ccTLDs?
A: Landgerelateerde domein extensies (ccTLDs) worden anders geïndexeerd dan gTLDs. Deze worden namelijk op geo-locatie geïndexeerd om zo het meest relevante resultaat te tonen aan de bezoeker.

V: Welke invloed heeft een verhuizing van een gTLD naar een andere gTLD?
A: Een verhuizing van een gTLD naar een andere gTLD is een verhuizing an sich. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van de domein extensie.
Lees voor meer informatie de volgende pagina: https://support.google.com/webmasters/answer/6033049

Conclusie

Uit het antwoord van Google kan je dus opmaken dat het gebruik van een nieuwe gTLD geen effect heeft op de Google indexering.
Daarentegen biedt een nieuwe gTLD wel kansen omdat de gewenste domeinnaam wellicht nog vrij ter registratie is. Ook associeer je een bepaalde domein extensie misschien eerder bij een merk en is er dus sprake van merkbeleving. Goed voorbeeld hiervan is toureiffel.paris

× Hoe kan ik je helpen?