Op 5 september 2019 is WordPress 5.2.3 uitgebracht. Dit is een beveiliging- en onderhoud release waarin 29 bugfixes en verbeteringen zijn doorgevoerd. Ook zijn er verschillende kwetsbaarheden in de beveiliging aangepakt.

We raden je aan om de update onmiddellijk door te voeren wanneer je al met WordPress 5.x werkt.

WordPress updaten naar versie 5.2.3

Als je inlogt op de back-end van WordPress, dan zie je de melding dat WordPress 5.2.3 beschikbaar is. Klik op de link ‘Nu bijwerken’ om jouw WordPress versie bij te werken naar versie 5.2.3. Wil je een nieuwe installatie van WordPress uitvoeren, dan kan je de laatste versie downloaden via https://nl.wordpress.org.

Website met auto-updates hoeven geen actie te ondernemen.

Let op

  • Maak voor een update altijd eerst een back-up van de bestanden en van de database. Uiteraard is dit zo geregeld met onze handige file back-up en database back-up tool.
  • Werk voor de update eerst je plugins bij en eventueel je thema. Deze moeten namelijk compatible zijn met de nieuwe versie van WordPress.

Heb je nog vragen, kom je er niet uit, of wil je dat wij je helpen bij updaten van WordPress? Neem dan contact op met onze servicedesk via helpdesk@studio182.nl.